PlayStation cancelt meerdere games na ontslagronde

News
woensdag, 28 februari 2024 om 11:00
playstation studiosf1644495260
In de afgelopen maanden regent het ontslagrondes. Gisteren was er een vrij grote bij PlayStation. Nu bevestigt het bedrijf dat er daarbij ook games zijn gecanceld.
PlayStation heeft een groot deel van zijn medewerkers ontslagen. Maar liefst 900 mensen moeten vertrekken, waarbij Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla en Firesprite hard getroffen worden. London Studio, dat voornamelijk aan VR-games werkte, wordt zelfs helemaal gesloten, vermoedelijk omdat de PSVR 2 niet bijzonder goed presteert.
PlayStation Studios-baas Hermen Hulst bevestigt nu dat er ook games gecanceld worden. Daarbij noemt hij geen titels, maar het is duidelijk dat het om meerdere projecten gaat. Het lijkt aannemelijk dat de projecten van London Studios niet doorgaan.
Dat deze games geannuleerd worden is niet omdat de mensen die eraan werkten onvoldoende talent hadden, schrijft Hulst. Goede ideeën worden volgens hem niet altijd goede games. In andere gevallen is een verandering op de markt of in de industrie een reden waarom een game moet veranderen of niet wordt afgemaakt.

Ontslagen nodig omdat “groei geen doel is”

De onstlagen bij PlayStation zijn misschien opvallend. De afgelopen jaren heeft Sony juist veel studio’s gekocht en dat games nu ook op PC uitkomen betekende juist dat PlayStation Studios moest groeien. Maar die groei is volgens Hulst geen doel op zich en een nieuwe evaluatie van de studio’s en portfolio van PlayStation heeft tot ontslagen en annuleringen geleid. Hulst vindt het niet makkelijk dat er zoveel mensen moeten vertrekken: hij heeft een grote bewondering en waardering voor hun werk.