EA verklaart onduidelijkheid over save game FIFA 21 next-gen upgrade

News
vrijdag, 09 oktober 2020 om 10:15
fifa 21 data scaledf1592549568
Met de aankomende lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X en S, bieden meerdere uitgevers een optie aan om je nieuwe games op de huidige consoles te upgraden naar next-gen. Daar valt ook FIFA 21 onder, maar sinds gisteren is duidelijk dat niet je hele save game wordt meegenomen. EA geeft daar nu uitleg over.
Electronic Arts was één van de eerste uitgevers die massaal een handgebaar maakte voor spelers die van plan zijn om een next-gen console te kopen, maar ook nog de games die dit jaar uitkomen willen spelen. Voor alle titels van EA die in 2020 worden uitgebracht, kunnen spelers gratis gebruikmaken van een next-gen upgrade.
Het Amerikaanse bedrijf beloofde bovendien dat je save game gewoon wordt overgeheveld van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 en van de Xbox One naar de Xbox Series X en S. Sinds gisteren blijkt dat alleen niet helemaal het geval is. In de FAQ is te lezen dat alleen je voortgang in FIFA 21 Ultimate Team en Volta wordt meegenomen. Alles wat je hebt bereikt in onder andere Career Mode, Online Seasons en Pro Clubs zal weer naar nul worden gezet. Een woordvoerder van EA heeft nu aan Eurogamer die keuze uitgelegd.

Hoe is FIFA 21 ontvangen?

FIFA 21 komt vandaag officieel uit, nadat spelers met Early Access al op 6 oktober aan de slag konden met de game. In onze review hebben wij de game een 7 gegeven, waarbij de veranderingen aan de Career Mode en het personaliseren van FUT worden geprezen. Helaas kent de nieuwe titel wel weinig veranderingen aan de core gameplay.