Wat brengt Fall Guys season 2 qua games en kostuums?

  De Battle Royale game Fall Guys is pas net een maandje oud, maar de titel heeft al een enorme fanbase aan zich te weten binden. Bovendien komt ontwikkelaar Mediatonic binnenkort met season 2. Wat kunnen we verwachten van die update als het aankomt op nieuwe games en kostuums?

  Aanpassingen aan bestaande gamemodi

  Bij release heeft Fall Guys meteen al 24 verschillende gamemodi gekregen, die verdeeld zijn over verschillende archetypen. Zo zal de finale altijd bestaan uit Fall Mountain, Hex-A-Gone of Royal Fumble en zijn er meerdere ‘races’ en team modi. Spelers hebben ondertussen de tijd gehad om een echte expert te worden in de verschillende games.

  Hoeveel van de modi zullen blijven bestaan in Fall Guys season 2 is alleen de vraag. Er is namelijk een kans dat een aantal uit de roulatie worden gehaald. In ieder geval weten we wel dat een paar modi erin zullen blijven zitten, maar die kunnen ook op verschillende manieren worden aangepast.

  Via Twitter heeft ontwikkelaar Mediatonic bijvoorbeeld al geteased dat Dizzying Heights en Hit Parade een paar aanpassingen gaan krijgen. In Dizzying Heights zullen er vanaf season 2 namelijk draaiende platforms komen onder de wrecking balls, terwijl de draaideuren in Hit Parade worden vervangen door roze propellers.

  Nieuwe modi om mee aan de slag te gaan

  Hoewel sommige modi misschien zullen verdwijnen in Fall Guys season 2, betekent dat niet dat er minder games in de Battle Royale game aanwezig zullen zijn. Tijdens de Gamescom presentatie heeft Mediatonic namelijk onthuld dat er nieuwe modi zullen komen in het tweede seizoen. En niet zomaar games, we krijgen heuse Middeleeuwse games!

  Welke game-types we precies gaan krijgen is nog niet bekend, maar lead designer Joe Walsh heeft tijdens de presentatie wel een tipje van de sluier gelicht.

  “Spelers zullen moeten rennen over enorme ophaalbruggen, zwaaiende bijlen ontwijken en over beweegbare siege ramps bewegen om glorie te behalen in de ultieme game show.”

  Joe Walsh, Lead Designer Fall Guys

  In een video zien we één van die modi waarschijnlijk al voorbij komen. Spelers moeten namelijk blokken bij elkaar rapen om over de steeds hoger wordende muren van een kasteel te klimmen. Het lijkt erop dat strategie en timing een grote invloed gaat krijgen in dit speltype. En natuurlijk andere spelers van de ‘trap’ afgooien.

  Middeleeuwse kostuums en emotes

  Wanneer je een weg maakt door de verschillende middeleeuwse levels, zal je ook weer de nodige ervaringspunten verdienen voor je eigen Fall Guy. Stijg je in rang, dan speel je uiteraard nieuwe emotes en stukken van kostuums vrij.

  Met het middeleeuwse thema gaan de nieuwe outfits natuurlijk gepaard met onderwerpen en de laatste mode van die tijd. Zo kan je gaan rondlopen als een ridder in een volledig harnas, maar ook een tovenaar met een lange baard, een viking met een nog indrukwekkendere baard en natuurlijk als draak. Helaas kan je niet over alle obstakels vliegen met laatstgenoemde kostuum.

  Wanneer komt Fall Guys season 2 uit?

  De game en daarmee het eerste seizoen van Fall Guys is gestart op 4 augustus. De informatie die wordt gegeven door Mediatonic in de vorm van de countdown timer suggereert dat die periode negen weken zal duren. Als we die tijd afwachten, dan komen we uit op 6 oktober voor de releasedatum van Fall Guys season 2.

  De vraag is alleen of het nieuwe seizoen meteen van start zal gaan na het einde van seizoen één. Concurrent Fortnite wacht bijvoorbeeld een paar dagen voordat het nieuwe seizoen pas van start gaat, in plaats van de één op de andere dag te wisselen. Bovendien kan het ook zijn dat nog niet alle onderdelen klaar zijn voor release, waardoor de datum waarop Fall Guys season 2 uitkomt verschoven wordt. Helemaal nu de meeste ontwikkelaars gewoon vanuit huis moeten blijven werken.

  Update - Fall Guys season 2 is nu live!

  Het tweede seizoen van Fall Guys is nu begonnen. Als je inlogt op de game kan je meteen met de nieuwe modi en de bijbehorende kostuums aan de slag. Veel succes, dat kun je wel gebruiken!

  Dit artikel is op 9 oktober 2020 bijgewerkt.

  Fall Guys

  Verkijgbaar vanaf 4 august 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.