FIFA 21 save data niet volledig mee naar next-gen

News
donderdag, 08 oktober 2020 om 9:30
fifa 21f1603192410
Electronic Arts heeft meer details onthuld over hoe het Dual Entitlement-programma gaat werken voor FIFA 21. Spelers die hun gegevens van de PlayStation 4 mee willen nemen naar de PS5 komen voor een koude kermis thuis. Niet alle FIFA 21 save data wordt namelijk meegenomen naar next-gen.
Voor FIFA 21 zullen slechts delen van de save data overgezet worden naar de next-gen versie op de PS5 en Xbox Series via Dual Entitlement. Het betreft de progressie in FIFA Ultimate Team en VOLTA. Zo maakt EA bekend via een blogpost.
FIFA 21 Ultimate Team zal voor vele fans als grote opluchting komen. EA bevestigt immers dat alle gegevens waar spelers aan zullen werken de komende weken, zoals spelers, items, FIFA-munten, wedstrijdoverzicht en plaats in het klassement, meegenomen worden naar de PlayStation 5 en/of Xbox Series X/S. Ook kun je andersom weer de gegevens overzetten van de PS5 naar PS4.

FIFA 21 save data die op next-gen ontbreekt

Uiteindelijk zal dus ook een groot deel van de save data van FIFA 21 ontbreken op next-gen. Het betreft onder andere de progressie in spelmodi als Online seizoenen, Coöp-seizoenen, Carrière en Profclubs. In deze modi zullen spelers dus weer helemaal vanaf voor af aan moeten beginnen.
Natuurlijk moeten spelers wel recht hebben op Dual Entitlement om een gratis overstap naar next-gen te maken. EA verstrekt dit automatisch als je FIFA 21 aanschaft, al is het wel van belang dat je oplet met de versie die je haalt. In principe kunnen spelers iedere versie van FIFA 21 halen.
Toch zit er een addertje onder het gras. Spelers die FIFA 21 op disc halen en overstappen naar een volledig digitale next-gen console deze disks vervolgens niet meer gebruiken. Wie FIFA 21 op disk heeft en deze in de PS5 All Digital wil stoppen, heeft dus pech. Die spelers hadden de digitale versie van FIFA 21 moeten halen of een PS5 met diskdrive.