Pokémon kondigt speciaal pretpark aan

News
dinsdag, 12 december 2023 om 15:30
pokemonf1584110673
Als je je graag onderdompelt in de wereld van Pokémon, ben je straks niet meer aangewezen op de games of anime. The Pokémon Company heeft namelijk een pretparkt aangekondigd. Het heet PokéPark Kanto en wordt onderdeel van een groter attractiepark.
Wie naar Universal Studios gaat kan op sommige locaties ook de wereld van Mario en Donkey Kong betreden dankzij Super Nintendo World. Pokémon gaat nu een vergelijkbare samenwerking aan met het pretpark Yomiuriland in Tokyo. Daar wordt namelijk Poképark Kanto geopend.
Het is nog niet duidelijk wanneer PokéPark Kanto precies open is voor publiek of wat er precies te doen zal zijn. The Pokémon Company laat weten dat PokéPark Kanto fans de mogelijkheid biedt om in een gebied met rijke natuur Pokémon te ervaren samen met andere fans. Landsgrenzen en taalbarrières spelen daarbij geen rol.

PokéPark Kanto vergezeld door locaties in Europa?

De naam PokéPark Kanto lijkt niet alleen gekozen uit nostalgie voor de eerste Pokémon-games. Yomiuriland ligt namelijk in de echte Kanto-regio, waar de wereld uit de eerste Pokémon-games op is gebaseerd. Dat maakt een aantal handelsmerken die Nintendo heeft aangevraagd extra interessant.
Pokémon-nieuwssite Serebii laat namelijk weten dat Nintendo in Europa handelsmerken heeft aangevraagd voor PokéPark Kalos en PokéPark Paldea. Dat kan puur zijn zodat een ander er niet mee aan de haal kan gaan. Maar aangezien Kalos en Paldea zijn gebaseerd op Frankrijk en Spanje, is het ook mogelijk dat The Pokémon Company overweegt meer PokéPark-locaties te openen op plekken die als inspiratiebron hebben gediend voor een Pokémon-regio.