Take-Two CEO bekritiseert omgang E3 door grote uitgevers

News
maandag, 22 mei 2023 om 11:30
De E3 gaat dit jaar niet door, omdat er te weinig aanmeldingen waren voor de beurs. Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, bekritiseert nu grote uitgevers voor hun omgang met E3.
Jarenlang was de E3 hét evenement in de game-industrie. In juni werden tijdens grote shows de nieuwste games uit de doeken gedaan en rond de wisseling van een generatie was het de plek om nieuwe consoles te laten zien. Maar de laatste jaren ging de populariteit van E3 al achteruit en dit jaar heeft de organisatie het evenement zelfs moeten annuleren wegens een gebrek aan interesse.
De annulering van E3 betekent niet dat we niks om hebben uit te kijken rond juni. Op de plek die de beurs achterlaat worden er namelijk wel verschillende shows georganiseerd. Dat is een doorn in het oog van Take-Two CEO Strauss Zelnick, die vindt dat grote uitgevers niet netjes zijn omgegaan met E3. Dat zegt hij in gesprek met GamesIndustry.biz.

“E3 bood altijd een geweldige mogelijkheid voor de game-industrie. Ik denk dat op een gegeven moment een aantal grote spelers de E3 voor vanzelfsprekend hebben genomen en zijn weggegaan, maar wel op dezelfde tijd en plek aan de publiciteit meededen. Dat vind ik problematisch. Ik denk dat je of de show moet steunen of er moet geen show zijn.”

Afhakers voor E3

In het interview noemt Zelnick geen namen, maar hij lijkt met name te doelen op EA en Sony. De Amerikaanse uitgever besloot al in 2016 om een eigen evenement te organiseren in LA rond E3 en Sony kondigde in 2019 zeer publiekelijk aan dat het niet mee zou doen aan de beurs, maar wel een eigen show zou organiseren.
Ook voor de editie van dit jaar waren er al een aantal partijen die zich hadden aangemeld, maar zich later toch terugtrokken. Zo zou Microsoft eigenlijk meedoen, maar de uitgever kwam later met de mededeling dat het een eigen show zou organiseren. Datzelfde geldt voor Ubisoft. Nintendo en Sony hadden eerder al aangegeven dit jaar niet mee te doen aan de E3.