Dune-schrijver gaat werken aan Gears of War-film voor Netflix

News
woensdag, 22 maart 2023 om 13:30
gears of war headerf1667920713
Vorig jaar heeft Netflix een Gears of War-film aangekondigd. Om de game naar het witte doek te brengen heeft de streamingdienst nu een grote naam gestrikt. Dune-schrijver Jon Spaihts zal namelijk het script gaan schrijven.
Netflix is de laatste tijd all-in gegaan op verfilmingen van games. De streamingdienst werkt onder andere aan films en series van Assassin’s Creed, Splinter Cell en Resident Evil. En eerder zijn er al projecten uitgekomen van Cuphead, Castlevania, League of Legends en Dragon’s Dogma.
In november heeft Netflix ook aangekondigd dat er officieel wordt gewerkt aan een film van Gears of War. Veel was er nog niet bekend over het project, maar nu is er een grote naam aan verbonden. Jon Spaihts, de schrijver van onder andere Dune, het aankomende Dune: Part 2, Doctor Strange en Passengers, is namelijk gestrikt om de game naar het witte doek te brengen. Dat meldt IGN.

“Gears of War is één van de beste actie-games aller tijden, met levende karakters, een prachtig ontworpen wereld en een gevechtssysteem dat de sterfelijkheid van oorlog benadrukt en het belang van staan naast je teamgenoten. Het is een game die cinema wil zijn en ik ben enthousiast voor de kans dat mogelijk te maken.”

Is de cast voor Gears of War al bekend?

Momenteel zijn er nog geen andere namen verbonden aan het project. Wel is de scriptschrijver een belangrijke stap naar de volgende fase van het de verfilming. Met een scripts op tafel kan er namelijk gekeken worden naar de cast voor Gears of War.
Er is één acteur die staat te springen om in de film te spelen. Niemand minder dan Dave Bautista wil namelijk dolgraag Marcus Fenix spelen. Bautista ziet het als zijn ‘droomrol’. Na de aankondiging van de Gears of War-film heeft de acteur meteen een video van zichzelf gemaakt in armor uit de game.