The Cuphead Show! komt volgende maand naar Netflix

News
woensdag, 19 januari 2022 om 8:00
the cuphead showf1642526204
The Cuphead Show! van Netflix zal op 18 februari in première gaan op de streamingsdienst. De serie zal uiteraard een paar bekende personages bevatten die we kunnen kennen van de game.
Netflix heeft aangekondigd dat haar nieuwe serie gebaseerd op de game Cuphead vanaf 18 februari te zien zal zijn op de streamingsdienst. Er zullen twaalf afleveringen komen, van elk twaalf minuten. Daarnaast heeft Netflix ook een nieuwe trailer uitgebracht van de serie.
De animatie van de Cuphead-game is geïnspireerd op tekenfilms uit de jaren dertig, wat de game een voor de hand liggende kandidaat maakte voor een eventuele serie. Spelers van de game zullen veel bekende personages herkennen in de serie. Zo zal bijvoorbeeld mevrouw Chalice, die in de aankomende DLC van de Cuphead zit, een rol hebben in de Netflix-serie. Daarnaast zijn natuurlijk Cuphead en zijn iets voorzichtige broer Mugman te zien terwijl ze de Inkwell Isles verkennen.
Niet alleen de personages in de serie zijn bekend: de stemmen zullen misschien ook wel bekend klinken. Zo kondigde Netflix al eerder aan dat Wayne Brady de stem van de duivelse King Dice zou inspreken. Cuphead wordt ingesproken door Tru Valentino en Mugman door Frank Todaro.

Cuphead DLC komt dit jaar uit

Verder verschijnt er dit jaar een DLC van Cuphead. De DLC, genaamd The Delicious Last Course, zal vanaf 30 juni 2022 beschikbaar zijn. Dit heeft de studio achter de game aangekondigd tijdens The Game Awards van 2021. De uitbreiding was al jaren geleden aangekondigd, maar werd steeds uitgesteld. Gelukkig kunnen we hem dit jaar eindelijk verwachten.