EA stopt verkoop van geliefde games

News
woensdag, 22 maart 2023 om 13:00
1267526937f1576701512
Niet is voor altijd en dat geldt helaas ook voor de beschikbaarheid van games. EA laat weten dat verschillende geliefde games binnenkort niet meer verkocht worden. Dat is omdat de ondersteuning voor online functionaliteit van deze games verdwijnt.
Wie nog interesse heeft in Battlefield 1943, Bad Company of Bad Company 2 moet snel zijn. Over iets meer dan een maand verdwijnen deze games namelijk uit de digitale schappen. Vanaf 28 april kun je deze games niet meer kopen, laat EA weten.
De verkoop wordt gestaakt omdat de online servers voor deze games uit de lucht gaan. Dat gebeurt pas op 8 december van dit jaar, dus als je één van de games nu nog koopt, heb je nog ruim de tijd om nog wat online te spelen. Daarna is Battlefield 1943 voorgoed onspeelbaar, terwijl de single-player van de Bad Company games blijft bestaan, al kun je de games dus niet meer kopen voor de campaign.

Battlefield en Bad Company verdwijnen, Mirror’s Edge niet

Het kan zijn dat je elders berichtgeving ziet dat Mirror’s Edge ook binnenkort niet meer verkocht wordt. Dat werd inderdaad in eerste instantie ook aangekondigd door EA. Het bedrijf geeft alleen aan dat dat een fout was en dat er momenteel geen plannen zijn om de game uit de winkels te verwijderen.
EA is overigens niet de enige die binnenkort games uit de verkoop haalt. Sterker nog, deze zet valt erg mee vergeleken met de sluiting van de Nintendo eShop voor Wii U en 3DS die voor 27 maart gepland staat. Hiermee verdwijnt voor stapels de games de mogelijkheid om ze legaal te kopen, waarbij de Pokémon franchise bijzonder hard getroffen wordt.