Iconisch Star Wars schip krijgt nieuwe LEGO-set

News
woensdag, 01 maart 2023 om 16:00
Vandaag komen verschillende LEGO Star Wars-sets uit. Je zou misschien denken dat dat het daarbij blijft, maar LEGO heeft ook meteen weer een nieuwe set onthuld. Het gat om een iconisch schip dat nog niet vaak in LEGO is uitgevoerd.
Iedere Star Wars-fan kan zich waarschijnlijk de Executor voor de ogen halen. Deze Super Star Destroyer is misschien iets minder bekend dan de standaard Star Destroyer, maar als vlaggenschip van Darth Vader is het toch vrij bekend. Binnenkort kun je de Executor in huis halen van LEGO.
De set wordt uitgebracht ter ere van het 40-jarig bestaan van Return of the Jedi. Dat was niet de eerste film waarin het schip te zien was, maar wel de film waarin het op spectaculaire wijze crashte in de slag die het Empire ten val bracht. Eigenlijk is de Super Star Destroyer enorm, maar het is aardig gelukt om de details vast te leggen op de relatief kleine schaal van 630 steentjes.
Ondanks de bekendheid van de Executor is het schip nog niet al te vaak in LEGO uitgebracht. Eerder was er een Ultimate Collector’s Series-set, die alleen was weggelegd voor mensen met een flink budget. Die set is bovendien al jaren uit de handel.

Wanneer verschijnt de LEGO Executor Super Star Destroyer?

Deze nieuwe LEGO Executor is een stuk kleiner, en daarom ook een stuk betaalbaarder. Als je deze set graag in huis wil halen moet je alleen nog even geduld hebben. Hij verschijnt namelijk op 1 mei, wat dan weer wel mooi op tijd is om er op May the Fourth van te genieten.

Populair Nieuws