Geliefde shooter ineens permanent verwijderd van Steam

News
woensdag, 31 januari 2024 om 11:30
spec ops the linef1628851961
Spelers die op zoek zijn naar Spec Ops: The Line op Steam kunnen lang zoeken. De geliefde shooter is namelijk ineens permanent verwijderd van het platform.
Gisteren viel het spelers ineens op dat Spec Ops: The Line niet meer te vinden was op Steam. Ook de bekende twitteraar Wario64 maakte er een melding van dat de game plotseling was verdwenen. Opvallend genoeg was de game nog wel te vinden op andere storefronts, zoals de Xbox Store en GOG.
Al snel was de vraag waarom Spec Ops: The Line precies van Steam was verwijderd. Die vraag werd zelfs gesteld door Cory Davis, de ontwerper en regisseur van de game, die stelt dat de onderwerpen die aan de kaak worden gesteld ‘relevanter zijn dan ooit’.
Uitgever 2K heeft nu duidelijkheid verschaft waarom de game van Steam is gehaald. Dat laat communications director Joe DiMiero weten aan The Verge.

“Spec Ops: The Line zal niet langer beschikbaar zijn in online winkels, omdat verschillende partnerlicenties voor de game aflopen. Spelers die het spel hebben gekocht, kunnen het nog steeds downloaden en ononderbroken spelen.”

Problemen met muziek

De licenties met ‘partners’ waar 2K op doelt, zullen waarschijnlijk te maken hebben met muziek. Spec Ops: The Line is ondertussen al bijna twaalf jaar geleden uitgekomen en licenties voor muziek verlopen wel vaker na zo’n periode. In de game is onder andere muziek van Jimi Hendrix, Deep Purple en Alice in Chains. 2K vond het blijkbaar niet waard om de licenties voor de game te verlengen.
Sinds de verdwijning van Spec Ops: The Line op Steam, is de titel nu ook niet meer te vinden op de Xbox Store. Op GOG is de game nog wel te vinden, voor spelers die de game nog snel willen toevoegen aan hun collectie.