Dragon’s Dogma 2 krijgt echt nooit multiplayer

News
woensdag, 13 maart 2024 om 12:30
dragons dogma 2 headerf1695647836
Dragon’s Dogma 2 heeft een grote wereld om te ontdekken. Maar dat zul je in je eentje moeten doen. Multiplayer is geen onderdeel van de game en wordt ook niet later toegevoegd, vertelt de regisseur van de game.
Dragon’s Dogma was alleen in single-player te spelen en dat verandert niet voor het tweede deel. Je kunt dus niet met vrienden op avontuur in deze wereld. Het was al geen geheim dat Dragon’s Dogma 2 geen multiplayer heeft, maar de regisseur van de game, Hideaki Itsuno, legt nu uit waarom dat zo is.
Itsuno heeft geen hekel aan online games: ze hebben net als single-player games hun eigen sterke punten, zo vertelt de regisseur aan Automaton. Maar één van de belangrijkste elementen van de originele game was om gameplay-elementen die je meestal niet in offline games vindt te gebruiken, zonder dat dat het “gedoe” van online games met zich meebracht. Van dat basisidee wil Itsuno niet afwijken in Dragon’s Dogma 2.

Dragon’s Dogma 2 spelers kunnen wel personages delen

Hoewel je dus niet met je vrienden gelijktijdig in een Dragon’s Dogma 2 wereld kunt duiken, zijn er wel mogelijkheden om in zekere zin toch samen te spelen. Je kunt namelijk Pawns die je maakt delen met andere spelers. Zo kun je ze delen met vrienden, maar Itsuno wijst erop dat streamers bijvoorbeeld ook de Pawns van hun kijkers kunnen gebruiken.
Het lijkt waarschijnlijk dat spelers ook echt Pawns met elkaar gaan delen. De character creator van Dragon’s Dogma 2 is namelijk al uit en spelers laten elkaar graag zien wat ze ermee hebben kunnen maken. Het is een vrij gedetailleerde character creator en er zijn dus al heel wat beroemde personages bijna perfect in nagemaakt.