Dragon's Dogma 2 krijgt niet een gebruikelijke feature op PS5 en Xbox Series X/S

News
woensdag, 06 maart 2024 om 14:30
dragons dogma 2 dragonf1707995094
Veel grote releases op de PS5 en Xbox Series X/S maken gebruik van graphics modes. Dragon’s Dogma 2 krijgt die feature alleen niet, zo heeft de regisseur van de game laten weten.
Het is altijd een grote discussie onder gamers: wil je een game spelen met de mooiste graphics of kies je juist voor een hogere framerate? Spelers kunnen die keuze nu vaak zelf maken met behulp van graphics modes. Voor een mooier beeld kan je gaan voor Quality Mode, terwijl Performance Mode meestal zorgt voor 60 frames per seconde.
Opvallend genoeg krijgen die spelers niet de optie met Dragon’s Dogma 2. In een interview met Game Informer laat regisseur Hideaki Itsuno weten dat er besloten is om de grafische modi te schrappen, al krijgen spelers wel een bepaalde keuze op het gebied van graphics.

“De game heeft een uncapped framerate. We streven naar ongeveer 30 frames per seconde of meer. Dat geldt ook voor consoles. Er zijn een aantal functies die je aan en uit kunt zetten, maar er zijn niet meerdere sets met opties die je in één keer kunt veranderen.”

Eerder liet de regisseur al vallen dat er geen capped framerate zal zijn voor de game, iets waar wel geruchten over gingen.

Het lange wachten is bijna voorbij

Dragon’s Dogma 2 volgt het origineel uit 2012 op, maar is geen directe sequel. Het is dus niet nodig om de eerste Dragon’s Dogma gespeeld te hebben. Fans van het eerste deel hebben wel lang moeten wachten op het vervolg, maar hun geduld wordt bijna beloond. Dragon’s Dogma 2 komt namelijk op 22 maart uit voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Populair Nieuws