PS5 update met DualSense-verbeteringen nu te downloaden

News
woensdag, 13 maart 2024 om 13:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Ongeveer een maand geleden kwam Sony met een nieuwe update voor de PS5. Die was toen alleen nog beschikbaar in bèta. Nu wordt hij voor iedereen uitgebracht.
Je kunt nu een nieuwe update downloaden voor de PS5. Het gaat om een update waarvan de details vorige maand naar buiten werden gebracht. Destijds was de update beschikbaar in bèta, maar nog niet voor Nederlandse gebruikers. Nu kan hij overal ter wereld gedownload worden.
Wanneer deze update is geïnstalleerd kun je de speaker van de controller harder zetten, mocht je moeite hebben om het geluid dat eruit komt te horen. De ingebouwde microfoon van de controller wordt ook verbeterd. Een AI model zorgt voor betere ruisonderdrukking, zodat je beter te verstaan bent als je de ingebouwde microfoon gebruikt voor voice chat.

Nieuwe features voor share screen op PS5

De update maakt ook dat spelers die hun scherm delen meer interacie kunnnen verwachten van vrienden. Wanneer je naar gedeelde gameplay kijkt, kun je nu namelijk met een pointer dingen aanwijzen en lijken tekenen op het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld hints geven aan de speler die het scherm met je deelt.
Gedeelde gameplay kun je ook zien in de PlayStation-app. Daar moet je alleen iets langer wachten op deze nieuwe features. Sony belooft dat de app later deze maand een update krijgt om ze toe te voegen. Een datum waarop die update komt wordt alleen nog niet gegeven.