De beste nieuwe LEGO-sets van maart 2024

Article
woensdag, 13 maart 2024 om 12:00
De lente komt eraan en dat is niet alleen goed nieuws voor buitenmensen. LEGO komt namelijk in maart vaak met een flinke hoeveelheid nieuwe sets. Een aantal van de leukste sets van maart 2024 hebben we voor je op een rijtje gezet!

De aarde en maan in beweging

Het traditionele LEGO-steentje is voor de meeste mensen het eerste waar ze aan denken bij LEGO. Maar Technic gaat inmiddels ook al wat jaartjes mee. Het komt goed van pas bij veel sets van ‘gewone’ LEGO, maar als je een hele set maakt van Technic-onderdelen, zijn er veel leuke dingen mogelijk.
Maar het Technic-thema zit nu al een paar jaar vast in een patroon van auto’s en constructievoertuigen. Gelukkig lijkt er een frisse wind te waaien: maart 2024 introduceert allerlei ruimtesets van LEGO Technic. Dit model van de aarde en maan in een baan rond de zon springt eruit, maar als je liever de ruimte verkent, zijn er ook allerlei leuke voertuigen die je kunt halen.
lego star wars invisible handf1706693604

Invisible Hand

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de eerste LEGO Star Wars-sets verschenen, maar toch zijn er nog steeds ruimteschepen uit de films die nog geen set hebben. Maar de teller van nog ongebruikte schepen kan wel met één omlaag deze maand. De Invisble Hand krijgt namelijk eindelijk een set.
Je kent dit schip misschien niet van naam, maar zeker wel van alles wat er aan boord gebeurt. Dit is het schip waarop Palpatine Anakin beveelt Dooku te doden en waarop we Grievous ontmoeten. In de film breekt het niet lang nadat Anakin en Obi-Wan aan boord komen in tweeën, maar dit model laat het in volle glorie zien en is een mooie toevoeging aan je collectie.
lego hagrid huisjef1709219652

Hagrids huisje: onverwacht bezoek

Harry Potter speelt zich grotendeels op Zweinstein af. Daar zijn genoeg kamers, kerkers, zalen en lokalen om heel wat LEGO-sets te maken, maar het kan toch een beetje eentonig worden. Als je even een pauze nodig hebt van al het gelige steen, is grijze steen misschien een leuke afwisseling.
Goed, die beschrijving doet Hagrids huisje misschien een beetje tekort. Het is van grijze stenen, dat klopt, maar dat is een stuk sfeervoller dan het klinkt. Deze set is specifiek gebaseerd op De Steen der wijzen en dus zien we behalve Hagrid, Harry, Ron en Hermelien ook een pas uit het ei gekropen Norbert. Het gezelschap wordt afgeluistderd door Malfidus en dat kan alleen maar misgaan.
lego sneeuwwitjef1709219483

Huisje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Vorig jaar werd Disney 100 en dat werd gevierd met onder andere leuke LEGO-sets. Maar als je dacht dat er in 2024 geen Disney-sets meer zouden verschijnen heb je het mis. Het jaar wordt zelfs afgetrapt met misschien wel één van de meest iconische dingen die Disney ooit op het witte doek heeft geprojecteerd.
Sneeuwwitje en de zeven dwergen was de eerste geanimeerde hoofdfilm ooit en zit met recht nog altijd in het collectieve geheugen. Het huisje waarin een groot deel van de film zich afspeelt wordt nu een grote LEGO-set. Behalve Sneeuwwitje en de zeven dwergen zijn ook de boze stiefmoeder en de prins van de partij in deze set. Er is dus maar weinig van de film dat je niet eventueel zou kunnen naspelen als je het hutje eenmaal in elkaar hebt.
lego stitchf1709219568

Stitch

Sinds Sneeuwwitje heeft Disney pieken en dalen gehad. Waar we nu in zitten mag je zelf bepalen, maar de jaren 90 kon een piek genoemd worden, met uitlopers naar het begin van deze eeuw. Eén zo’n uitloper is Lilo & Stitch, een alom geliefde film met een hoofdrol voor een klein destructief wezentje.
Dat wezentje blijkt alleen op zijn eigen manier best lief, een beetje zoals sommige katten die we kennen (al wordt hij in de film juist vergeleken met een hond). De lieve kant komt goed naar voren in een nieuwe LEGO-set. Als je Stitch zo ziet zitten met zijn ijsje en zijn Hawaiiaanse shirt, dan kun je toch bijna niet bedenken dat hij is gemaakt om een soort wapen te zijn.