Door Netflix geredde serie stijgt hard in populariteit

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 13:00
manifest showf1634286945
De show Manifest is erg succesvol op Netflix, maar het bedrijf heeft de serie juist gered van de ondergang. Na drie seizoenen werd de serie gecancelled door NBC en is nu zeer populair op de streamingdienst.
Netflix heeft de laatste tijd veel succes, met als hoogtepunt wel het populaire Squid Game. De Zuid-Koreaanse serie breekt zelfs records en is met afstand de populairste nieuwe show op de streamingdienst. Nu heeft Netflix een ander succes te pakken, namelijk Manifest.
Manifest is een show die drie seizoenen lang in opdracht van NBC werd gemaakt. Na het derde seizoen is de show door de zender alleen in de prullenbak gegooid. Netflix heeft deze serie vervolgens een tweede kans gegeven.
Eerst verschenen de drie al bestaande seizoenen op Netflix. Deze drie seizoenen werden volgens onderzoeksbureau Nielson goed bekeken en fans vroegen dan ook al snel om een vierde seizoen. Wegens het succes van de eerste drie seizoenen op het platform besloot Netflix dit inderdaad te gaan doen. Nadat dit besluit naar buiten is gekomen wordt serie nog beter bekeken op Netflix.

Koopt Netflix nog meer seizoenen?

Helaas voor de fans blijft het waarschijnlijk wel bij slechts één extra seizoen. Dit seizoen zal dan wel uit 20 afleveringen bestaan, terwijl de vorige seizoenen een stuk minder afleveringen kregen. Jeff Rake, de maker van de serie is hier blij mee en vind dit genoeg tijd om de serie op een goede manier af te sluiten.
Jeff Rake had in grote lijnen uitgedacht hoe de serie zou gaan lopen en uiteindelijk eindigen. De fans kunnen dus blij zijn dat de serie toch nog een goede afsluiting krijgt.