Facebook topman Zuckerberg teast goednieuwe VR-bril

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 13:30
vr brilf1632908334
Mark Zuckerberg en Andrew Bosworth van Facebook hebben een nieuwe VR-bril laten zien waar aan wordt gewerkt. De bril zal zich niet focussen op gaming, maar op de 'metaverse' waardoor je gemakkelijker op afstand kan vergaderen.
De Virtual Reality-divisie van Facebook werkt momenteel hard aan een nieuwe VR-bril. Op foto's zijn CEO Mark Zuckerberg en vice-president VR Andrew Bosworth te zien met het prototype van deze Virtual Reality-bril. Hoewel het nog een prototype is die de mannen dragen, en nog niet zeker is of ze uiteindelijk in de winkel verschijnen, is het interessant om te zien aan welke projecten wordt gewerkt.
De VR-bril van Zuckerberg lijkt erg veel op een bril van Oculus, wat tevens ook het dochterbedrijf is van Facebook. De pixeldichtheid is volgens Zuckerberg zo goed dat je geen afstandelijke punten kunt onderscheiden op een normale werkafstand. Veel VR-brillen hebben een zogenaamde 'hordeur-effect', hierdoor kan het scherm er af en toe een beetje pixelachtig uitzien. De VR-bril van Bosworth lijkt veel op de tekeningen van Apple voor haar VR-bril.

De Metaverse ontdekken met VR

Doordat Oculus al jarenlang VR-brillen maakt voor gaming, wil Facebook zich nu gaan inzetten op VR en haar 'metaverse'. Met metaverse kan je virtuele en fysieke ruimtes samenvoegen. Via deze brillen lijkt de virtuele wereld heel erg op de echte wereld. Hierdoor kunnen mensen bijvoorbeeld realistisch met elkaar kunnen praten, zonder dat ze daarvoor in dezelfde ruimte hoeven te zitten.
Facebook haar interesse naar metaverse komt voornamelijk door Bosworth, die de nieuwe technische topman van Facebook wordt. Bosworth was voor zijn nieuwe rol bij Facebook al jarenlang het hoofd van Oculus.

Populair Nieuws