Mercedes verlaten was voor Hamilton 'moeilijkste beslissing ooit'

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 11:00
lewis hamilton abu dhabi 2023f1706882512
Gisteren kwam als donderslag bij heldere hemel het nieuws dat Lewis Hamilton de overstap maakt naar Ferrari. Volgens de Brit was het één van de moeilijkste beslissingen die hij ooit heeft moeten maken.
De naam Lewis Hamilton staat zo’n beetje synoniem met Mercedes. Met het team heeft de Brit namelijk zes van zijn zeven kampioenschappen gewonnen en het leek erop dat hij nooit Mercedes zou verlaten. Sterker nog, het leek erop dat hij voor het leven een ambassadeur voor het merk zou blijven.
Maar daar is gisteren plotseling verandering in gekomen. ‘s Ochtends verschenen er ineens geruchten dat de Brit de overstap zou maken naar Ferrari in 2025 en ‘s avonds kwam het officiële bericht naar buiten van de overstap.
Hamilton heeft 11 jaar voor Mercedes gereden en dat het bedrijf al onderdeel is van zijn leven sinds hij 13 jaar. In de jeugd werd Hamilton namelijk gesponsord door Mercedes. In een verklaring laat de coureur weten dat het geen makkelijke beslissing is geweest.

“Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus de beslissing om hier weg te gaan was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen. Maar de tijd is rijp om deze stap te zetten en ik ben blij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan.”

Wat gaat er gebeuren in 2024?

De overstap van Hamilton naar Ferrari vindt pas plaats in 2025, wat betekent dat de Brit komend seizoen nog gewoon voor Mercedes rijdt. Volgens de coureur is hij dit jaar van plan om zijn tijd bij Mercedes op een hoogtepunt te beëindigen en is hij 100 procent toegewijd aan het team dit seizoen.