Update - Definitief: Lewis Hamilton stapt in 2025 over naar Ferrari

News
donderdag, 01 februari 2024 om 20:20
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
De naam Lewis Hamilton is vandaag de dag onlosmakelijk verbonden met Mercedes. Maar mogelijk komt daar toch verandering in, want naar verluidt is de wereldkampioen bezig met een overstap naar Ferrari.

Update 4: Het is officieel

Net na acht uur is het dan eindelijk officieel: Lewis Hamilton maakt in 2025 de overstap naar Ferrari. Het nieuws werd op X door door Ferrari, Formule 1 en Mercedes bekendgemaakt.

Update 3 - Overstap Hamilton lijkt rond

Volgens Sky Sports F1 is het personeel van Mercedes zojuist ingelicht dat Lewis Hamilton zal vertrekken aan het einde van het 2024-seizoen. De deal zou naar verluidt al helemaal rond zijn en het is alleen wachten op een officieel bericht vanuit Mercedes en/of Ferrari.

Update 2 - Hamilton per direct naar Ferrari?

Volgens La Gazzetta dello Sport is de deal met Hamilton al rond en is het nog een stukje schokkender dat al wordt verwacht. De Italiaanse krant meldt namelijk dat Hamilton per direct zal overstappen naar Ferrari en dus niet in 2024 voor Mercedes zal rijden.

Update 1 - Bekendmaking voor Mercedes-personeel?

De aankondiging dat Hamilton naar Ferrari gaat kan mogelijk al héél snel komen. De BBC meldt namelijk dat het van zijn bronnen heeft gehoord dat het personeel van Mercedes om 15:00 Nederlandse tijd naar een briefing van Toto Wolff en technisch directeur James Allison moet komen. Tijdens de briefing zal waarschijnlijk bekendgemaakt worden dat Hamilton het team verlaat.
Origineel bericht:
Hoewel er veel coureurs zijn die vaak van teams wisselen, op zoek naar een betere toekomst, zijn er ook coureurs die diep geworteld zitten bij een team. Zo is het lastig om voor te stellen dat Max Verstappen het team van Red Bull Racing verlaat en dat is eveneens het geval voor Charles Leclerc bij Ferrari en Lewis Hamilton bij Mercedes.
Toch lijkt de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen bij zijn team nu ineens onzeker. Hamilton zou namelijk in gesprek zijn met Ferrari voor een overstap naar de Scuderia. De onderhandelingen zouden ook al in een vergevorderd stadium zijn en mogelijk komt er deze week al een officiële aankondiging.
Het gerucht wordt gemeld door Formula Uno, dat over het algemeen zeer goed op de hoogte is van wat er zich afspeelt in Maranello. De publicatie heeft namelijk ook een lijntje met het team van Ferrari. Het nieuws wordt bovendien ook door bronnen bij andere publicaties bevestigd, waaronder Motorsport.com.

Gaat Hamilton nu wel echt naar Ferrari?

Er duiken wel vaker geruchten op dat Hamilton in gesprek zou zijn met Ferrari, maar deze keer lijkt het echt een realistische mogelijkheid. Het contract van Hamilton bij Mercedes loopt dit jaar af, met nog een optie tot het einde van 2025. Aangezien het team niet meer de dominante partij is, lijkt het zeker een mogelijkheid dat Hamilton zijn kansen waagt bij een ander team.
Ferrari is de laatste tijd daarnaast in onderhandeling geweest met Carlos Sainz over zijn aflopende contract. Naar verluidt zouden die onderhandelingen zijn vastgelopen, waardoor het team op zoek is naar een andere geschikte kandidaat om plaats te nemen naar Charles Leclerc.
Dit bericht is bijgewerkt op 1 februari 2024.