Hogwarts Legacy Beginners Guide - Maak een vliegende start in de Wizarding World!

Article
maandag, 08 mei 2023 om 15:00
hogwarts legacy wandf1675954194
Hogwarts Legacy is eindelijk gelanceerd deze week. Als je je avontuur in de wereld van Harry Potter meteen goed wil beginnen, dan hebben wij een handige beginners guide voor je.

Gebruik Revelio alsof je leven er vanaf hangt

Tijdens je avontuur in Hogwarts Legacy zijn er een hoop spreuken om te leren, van Wingardium Leviosa tot aan de dodelijke en verboden Avada Kedavra. De eerste spreuk die je leert lijkt alleen iets minder indrukwekkend: Revelio.
Met de spreuk kan je objecten en voorwerpen goed zichtbaar maken, zoals loot die verslagen vijanden hebben achtergelaten. Revelio is één van de handigste spreuken die je leert en het is belangrijk om hem vaak uit te spreken. Zo zullen bijvoorbeeld ook objecten of machines die nodig zijn om een puzzel op te lossen oplichten. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om achter de oplossing te komen.
Ook zal je geregeld even een flits van een perkament zien zweven in de lucht. Als je daar in de buurt staat en Revelio uitspreekt, dan krijg je een Field Guide Page erbij. Dat levert niet alleen een leuk stukje informatie op, maar ook een hele berg aan XP als je er genoeg hebt verzameld. Door vaak Revelio te gebruiken kan je verrassend snel levelen in Hogwarts Legacy.
hogwarts legacy combatf1675674686

Verdeel je spreuken op de juiste manier

Zoals gezegd zal je een hoop spreuken leren tijdens het avontuur. Dat zorgt op een gegeven moment alleen wel voor lastige keuzes. Aan het begin van de game heb je namelijk maar vier spell slots tot je beschikking, die je door middel van Talents kan uitbreiden naar zestien slots. Je leert alleen meer spreuken dan dat je bij je kan ‘dragen’.
Daar komt ook nog eens bij dat spreuken in een bepaalde school vallen en nodig zijn om door de schilden van vijanden heen te breken. Als een tegenstander een paars schild opwerpt, dan wil je eigenlijk direct een spreuk van de corresponderende kleur afvuren.
Het is dan ook een slim idee om vanaf het meteen goed je spreuken in te delen. Niet alleen zodat je altijd de juiste spells kan casten, maar ook om vroeg te beginnen met de muscle memory. Later worden gevechten namelijk behoorlijk chaotisch en dan heb je niet veel tijd om even rustig naar het scherm te kijken welke spreuk je aan welke knop hebt toegewezen. Begin dus meteen met een logische indeling, zodat je precies weet welke spell waar zit op je controller.
hogwarts legacy professor weasleyf1675675015

Beloon jezelf met challenges

Naarmate je bezig bent in Hogwarts Legacy, zal je af en toe een pop-up in beeld krijgen dat je een challenge hebt voltooid. Veel van dit soort uitdagingen zal je automatisch behalen, zoals het verslaan van tien goblins of het vinden van vijftien Field Guide Pages.
Het is niet alleen een leuke reminder hoeveel vijanden je van een bepaalde soort hebt verslagen, je krijgt er ook beloningen voor. De game maakt dat alleen niet goed duidelijk. Als je je Field Guide opent, dan zal je onderaan een knop vinden voor Challenges.
Als je die opent, dan zijn er verschillende categorieën, met een uitroepteken erbij als er een nieuwe challenge succesvol is afgesloten. In dat geval kan je een beloning claimen, van kledingstukken tot aan nieuwe upgrades voor je gear. Door middel van de uitdagingen zijn er ook hoop unieke beloningen die je kan vrijspelen, dus het is zeker een kijkje waard.
hogwarts legacy merlin trialf1675954317

Scoor handige upgrade met de Merlin Trials

Je krijgt niet alleen nieuwe kledingstukken via challenges. In de Wizarding World liggen namelijk overal kisten verspreid met loot erin en je kan natuurlijk vijanden verslaan en de kleuren van hun lijf scheuren. De kans is groot dat je zoveel loot vindt, dat uiteindelijk je hele inventory vol zit.
Dat laatste wil je natuurlijk voorkomen, want om ruimte vrij te maken moet je gear vernietigen of verkopen bij een handelaar. Het is daarom een goed idee om Merlin Trails uit te voeren. Deze korte puzzels zijn te vinden in de wereld en zijn aangegeven met een icoontje van een blad. Elke trial verschilt in de manier waarop je hem kan oplossen, maar het is het waard om even je hersens te laten kraken.
Lukt het je namelijk om genoeg Merlin Trials op te lossen, dan krijg je een upgrade voor je inventory, zodat je meer spullen bij je kan dragen. De upgrades zijn te vinden in de Challenges, dus nogmaals: check geregeld welke beloningen je allemaal hebt vrijgespeeld.
hogwarts legacy arithmancy doorf1675954391

Zo los je de wiskundige Arithmancy Door Puzzles op

Terwijl de Merlin Trials verdeeld zijn over de open wereld van Hogwarts Legacy, zijn er op de school zelf andere puzzels te vinden. In de wandelgangen van Hogwarts kom je namelijk een aantal grote deuren tegen, met daaromheen vreemde symbolen. Op de deur kan je een som tevoorschijn toveren, die je kan oplossen aan de hand van de symbolen.
Eén probleem: het is niet duidelijk waar de symbolen precies voor staan. Wanneer je de deuren voor het eerst tegenkomt, zal je dan waarschijnlijk vreemd voor je uit staren of maar gewoon iets proberen. Wil je gericht te werk gaan, dan kan je op zoek gaan naar de Arithmancy Door cipher - een spiekbriefje waarop staat welk symbool voor welk getal staat.
De indeling van de cijfers is achteraf alleen vrij eenvoudig. Het eerste symbool linksonder is de nul. Dat loopt vervolgens met de klok mee verder naar uiteindelijk de negen. Met die kennis in huis is het een fluitje van een cent om de deuren open te maken en te profiteren van alle rijkdom die erachter ligt!