Hogwarts Legacy release toch nog uitgesteld

News
woensdag, 14 december 2022 om 10:30
hogwarts legacyf1673674949
Hogwarts Legacy is al een aantal keer uitgesteld, maar een release op 10 februari leek inmiddels vrij zeker. Toch is de game nu alsnog een keer uitgesteld. Maar geen paniek: dat geldt niet voor alle platformen.
De releasedatum van Hogwarts Legacy is voor spelers op PS5, Xbox Series X en PC gelijk gebleven. Op die platformen komt de game gewoon nog op 10 februari uit. Maar voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch heeft Avalanche software nog iets meer tijd nodig.
De verklaring is er één die je hoort bij vrijwel elk uitstel van een grote game. Het team wil spelers de best mogelijke ervaring geven. Dat dat op PS5 en Xbox Series X inmiddels makkelijker is dan op de consoles van de vorige generatie is geen verrassing meer.
Want hoewel we twee jaar lang vrijwel elke game op beide generaties uit zagen komen, begint het steeds vaker te gebeuren dat de oudere generatie achterwege wordt gelaten of een game pas later krijgt. Marvel’s Midnight Suns laat last-gen consoles bijvoorbeeld langer wachten en Gotham Knights, net als Hogwarts Legacy van Warner Games, liet eerder beloofde PS4 en Xbox One-versies helemaal varen. Star Wars Jedi: Survivor zal ook exclusief voor de nieuwe generatie zijn en heeft zelfs nooit iets anders beloofd.

Wanneer komt Hogwarts Legacy naar PS4, Xbox One en Switch?

De nieuwe releasedatum van Hogwarts Legacy is gelukkig al wel bekend. Op PS4 en Xbox One zal de game op 4 april 2023 uitkomen. De Switch versie is een stuk langer uitgesteld: die verschijnt pas op 25 juli.