De beste Disney+ series van 2022 tot nu toe

Article
maandag, 08 augustus 2022 om 12:30
disney plus logof1628271403
2022 is alweer op de helft en in de eerste zes maanden hebben we al tal van toffe series voorgeschoteld gekregen. Ook op Disney+ zijn meer dan genoeg series verschenen. De beste Disney+ series van 2022 zetten we alvast voor je op een rijtje.
In deze lijst met beste Disney+ series van 2022 hebben we een mix van nieuwe seizoenen van bestaande series op Disney+ en compleet nieuwe shows die gelanceerd zijn op het platform. Disney+ heeft nog niet bepaald een druk jaar achter de boeg. De streamingdienst van Disney lijkt een wat rustiger jaar te hebben en dat terwijl tal van nieuwe streamingdiensten hun intrede maken. Toch zijn de vijf onderstaande pareltjes die je zeker moet kijken.

5. How I Met Your Father

We trappen deze lijst af met How I Met Your Father, een serie die voor de meeste mensen direct als een verrassing komt. Deze serie kwam oorspronkelijk in de VS namelijk al in 2021 uit, maar in Nederland werd Disney+ pas verrijkt met de serie in 2022. Sinds de release in Nederland heeft de serie het publiek redelijk verdeeld.
Sommige kijkers genieten met volle teugen van de sitcom die haar inspiratie vanaf het eerste moment kenbaar maakt. Anderen vinden de spin-off daadwerkelijk een slap aftreksel van How I Met Your Mother, de serie waarop deze nieuwe serie is gebaseerd. Kijkend naar de tien afleveringen als geheel sleept het avontuur van Sophie anno 2022 meer dan genoeg jongeren mee via binge sessies waardoor nu met smart uitgekeken wordt naar een tweede seizoen.

4. The Book of Boba Fett

Op de vierde plek treffen we de serie aan van de geliefde premiejager uit Star Wars. Boba Fett staat centraal in zijn eigen serie die in 2021 in première ging, maar waarvan zes van de zeven afleveringen pas uitkwamen in 2022. Daarom tellen we de serie gewoon mee als een 2022 serie en vinden we het direct één van de betere.
Het heeft te maken met het verhaal van de premiejager die een compleet andere kant laat zien. Hoewel de serie hier en daar wat vertraagde en zelfs een introductie leek voor The Mandalorian seizoen 3 is het genieten om Temuera Morrison terug te zien als Boba Fett. Tel daar een goede dosis actie bij op en je hebt een prima Star Wars-serie om van te genieten.
the proud family louder and prouderf1655997746

3. The Proud Family: Louder and Prouder

Een trede hoger op de ranglijst tref je The Proud Family: Louder and Prouder aan. De naam klinkt misschien bekend, want de serie bestond eerder al eens als The Proud Family in 2001. Deze stopte alleen in 2005 en heeft in 2022 een doorstart gekregen via een kleinschalige reboot.
Dat pakt goed uit, want de nieuwe avonturen van Penny Proud worden zeer goed ontvangen. De animatieserie is geliefd bij zowel het publiek als de critici. Met tien afleveringen van ongeveer een half uur is de serie ook redelijk snel te bingen. Mocht je dus nog op zoek zijn, is dit misschien wel de serie voor jou!
cmp2970 103 comp mar v0023 c68aaa21f1649331557

2. Moon Knight

Moon Knight weet de tweede plek op deze lijst te bemachtigen. Deze Marvel-serie neemt de tijd om op gang te komen, maar na twee afleveringen zit het tempo er lekker in en wordt de serie fantastisch. Deze superheldenserie weet zich op knappe wijze dan ook te onderscheiden doordat deze de Egyptische mythologie centraal zet samen met mentale gesteldheid.
Moon Knight zelf heeft namelijk meerdere persoonlijkheden wat een extra mysterieus element aan de serie toevoegt. Hierdoor zit je telkens weer op het puntje van je stoel terwijl je Oscar Isaac als de superheld met gespleten persoonlijkheid ziet rondrennen. De CGI mag dan wel niet fantastisch zijn, maar dat houdt de serie gelukkig niet tegen.
star wars obi wan kenobi serief1644487105

1. Obi-Wan Kenobi

De eerste plek in deze lijst met beste Disney+ series van 2022 tot nu toe gaat naar Obi-Wan Kenobi. Met het terugbrengen van Ewan McGregor en Hayden Christensen maakte Disney een fantastische keuze doordat de Kenobi-serie gelijk als een epiloog aanvoelt voor de Prequel-trilogie. Meningen over die drie films zijn verdeeld, maar voor de mini-serie van zes afleveringen geldt dat niet. De Kenobi-serie is geliefd.
Het verhaal kakt hier en daar wel een tikje in, maar dat zien we graag door de vingers. Wat de serie voorgeschoteld in de eerste plaats is een gebroken Obi-Wan die nog steeds pijnlijke herinneringen heeft aan de val van de Republic, terwijl Darth Vader al tien jaar met zijn bloedhonden zoekt naar zijn voormalige meester. Obi-Wan Kenobi is simpelweg must watch Star Wars en daarmee gelijk de beste Disney+ serie die in 2022 is verschenen.

De beste Disney+ series van 2022 mag je niet missen

Uiteraard zijn er nog veel meer toffe series te vinden op Disney+ en komen er ook nog tal van series aan. Heb jij ze allemaal al gezien? Laat het ons weten in de reacties en vertel ons ook gelijk naar welke series je nog uitkijkt.

Populair Nieuws