Disney+ blijft in tegenstelling tot Netflix groeien

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 10:00
disneylogof1632855639
Disney+ gaat lekker. De streamingdienst van mediagigant Disney is sinds 2019 op de markt en moest de eerste maanden best wat klappen incasseren. Inmiddels zijn we bijna bij de derde verjaardag van de streamingdienst en is duidelijk dat de interesse enorm is. De streamingdienst blijft maar groeien en dat terwijl grootste concurrent Netflix abonnees verliest.
Disney+ blijft maar groeien blijkt uit nieuwe cijfers die Disney bekend heeft gemaakt tijdens haar kwartaalbespreking. Het aantal betalende abonnees is met een derde gestegen. De teller staat nu op 152,1 miljoen, waarvan 14,4 miljoen abonnees er in het laatste kwartaal zijn bijgekomen.
Opvallend is de groei zeker. Grote concurrent Netflix verloor dit jaar tot nu toe steeds abonnees, waardoor de aandelen van het bedrijf in vrije val vielen. De streaminggigant die al jaren een grote speler is, stelt dat de daling te maken heeft met het eindigen van de coronapandemie en dat steeds minder mensen daarom van de dienst gebruikmaken. De cijfers van Disney+ vertellen een ander verhaal.
Het lijkt er dus eerder op dat de cijfers van Netflix dalen door de stevige concurrentie die vanuit alle hoeken opduikt. Disney+ bouwt nu al drie jaar steevast haar abonnees op, terwijl ook HBO Max opkomt. Verder zijn er nog diensten als Viaplay en Videoland (in Nederland dan). In de Verenigde Staten gaat het om streamingdiensten als Peacock, Discovery+ en anderen.

Disney+ komt met reclame-abonnement

Duidelijk is dat Disney+ haar abonnees nog verder wil opschroeven. Er komt namelijk binnenkort ook nog een nieuwe abonnementsvorm. Er komt een variant met reclames die opvallend genoeg voor dezelfde prijs lanceert als het standaardabonnement. Deze lanceert in Nederland volgend jaar.