The Sims krijgt nu ook een grote Hollywood-film

News
donderdag, 21 maart 2024 om 10:30
the sims 4f1663168972
Hollywood is nog niet klaar met het verfilmen van games. Er wordt nu namelijk ook een grote film gemaakt van The Sims.
Lange tijd zijn gameverfilmingen het zwarte schaap geweest, veelal dankzij een reeks slechte producties van regisseur Uwe Boll. Maar de laatste paar jaar is daar verandering in gekomen, onder andere door het succes van de Sonic the Hedgehog-films, The Super Mario Bros. Movie en de HBO-serie The Last of Us.
En daar komt nu nog een gameverfilming bij, maar wel een opvallende. Volgens The Hollywood Reporter is er namelijk een film van The Sims in de maak, de populaire gamefranchise van EA. Kate Herron, die eerder het eerste seizoen van Loki heeft geregisseerd, is aangetrokken als degene die het project moet leiden. Herron zal ook het script schrijven samen met Briony Redman.
De nieuwe film wordt geproduceerd LuckyChap, het productiebedrijf van Margot Robbie, samen met Roy Lee en Miri Yoon van Vertigo Entertainment. EA zal ook betrokken zijn bij het creatieve proces en de productie van de film.

Je eigen familie beheren

De keuze om The Sims te verfilmen is wel een vrij opvallende keuze. De gamereeks draait namelijk om het beheren van je eigen familie in een woonwijk. Van werk, het verzorgen van het huishouden tot de cyclus van leven en dood. Niet een heel spannende setting voor een film.
Dat werd destijds alleen ook gezegd over Barbie, waar Margot Robbie ook bij betrokken was. Die film bleek uiteindelijk een succes te zijn, inclusief meerdere Oscarnominaties en één overwinning tijdens het prijzengala.