Dit schreef Bobby Kotick in zijn email over Microsoft

News
woensdag, 19 januari 2022 om 18:00
Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, heeft een email geschreven naar het personeel rondom de overname van Microsoft. Microsoft heeft uitgever Activision Blizzard overgenomen en daarmee komen veel veranderingen. Misschien dat Microsoft de reputatie van de game studio recht kan trekken.
In de brief laat Bobby weten hoe de nieuwe samenwerking tussen Microsoft eruit gaat zien en wat medewerkers van Activision Blizzard kunnen verwachten. Kotick gelooft er sterk in dat de uitgever en ontwikkelaar flink zal groeien door de samenwerking met Microsoft. Kotick begint zijn mail met een verhaal over hoe Activision Blizzard de afgelopen jaren gewerkt heeft, uiteraard komen de rechtszaken en vrouwenmishandelingen niet aan bod. Wel laat Kotick weten dat het talent binnen het bedrijf gegroeid is, en dat Activision Blizzard altijd op zoek is naar mogelijkheden die vol zitten met passie, inspiratie en focus.
Kotick laat in zijn tweede alinea weten dat deze samenwerking de ambities van Activision Blizzard beter realiseert.

Wat kunnen we van de game studio verwachten?

De mail wordt afgesloten met wat er de komende maanden allemaal gaat gebeuren. Volgens Kotick kunnen transacties als deze lang duren. Activision Blizzard zal weer verder werken op de autopiloot rond 30 juni 2023. Wat dit zal betekenen voor updates rondom games is onduidelijk. Overwatch 2 zal ongetwijfeld wederom flink worden uitgesteld, en andere games zullen waarschijnlijk lang moeten wachten op updates. Hopelijk zal Microsoft er wel in slagen om de naam van Activision Blizzard te zuiveren.