Nieuwe HORI PS5-controller en Fighting Stick aangekondigd

News
woensdag, 19 januari 2022 om 18:30
playstation 5 thumbf1624433855
HORI en Sony hebben samengewerkt aan nieuwe producten voor de PlayStation 5. Zo hebben ze nu een PS5-controller en een Fighting Stick aangekondigd.
HORI, een ontwikkelaar van externe controllers en consoleaccessoires, heeft zojuist twee nieuwe producten aangekondigd die speciaal zijn ontworpen voor de PlayStation 5. HORI en Sony hebben namelijk een nieuwe PS5-controller en Fighting Stick aangekondigd die beide binnenkort verschijnen. In een teaser-trailer hebben de bedrijven de nieuwe producten onthuld.
De controller voor de PlayStation 5 heet de Fighting Commander OCTA-controller. Dit is een gloednieuwe, aanpasbare controller die speciaal is gebouw voor spelers die competitief zijn in vechtgames. De controller heeft heen gebruiksvriendelijke lay-out met zes knoppen en verbeterde ergonomie. Daarnaast is de controller voorzien van microschakelaar-knoppen, headset-aansluiting, audiobediening en een instelbare D-pad gevoeligheid. De controller heeft ook een bijbehorende app, waar je ook een tal van aanpassingsopties kan vinden.
De PS5 Fighting Stick is speciaal ontworpen voor gebruik in toernooien. Zo kan de stick worden geopend, zodat spelers toegang hebben tot onderdelen voor aanpassingen en onderhoud. De stick maakt gebruik van HORI’s Hayabusa-hendel en bevat mat afgewerkte knoppen, audio- en microfoonbedieningen. Daarnaast zijn de illustraties ook vervangbaar. Spelers met de stick kunnen bovendien ook vier aangepaste profielen maken via de bijbehorende app, waarna ze met een knop gemakkelijk kunt schakelen naar een ander profiel.

Producten nog geen releasedatum

Een officiële releasedatum voor deze producten zijn er nog niet. Op beide winkelpagina’s en de site van HORI staat dat ze “binnenkort beschikbaar” zullen zijn. Wel zijn de prijzen van de producten al bekend. Zo kost de Fighting Commander OCTA-controller 59,99 dollar en de Fighting Stick zal te koop zijn voor 199,99 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.