Overwatch 2 en Diablo 4 opnieuw uitgesteld door Blizzard

News
woensdag, 03 november 2021 om 12:30
diablo 4 overwatch 2f1622123413
Slecht nieuws voor Overwatch 2 en Diablo 4 fans: de twee games zijn wederom uitgesteld. Alhoewel biede games geen precieze releasedatum hadden, worden ze mogelijk zelfs uitgesteld naar ergens in 2023. We moeten dus nog flink wat geduld hebben.
De release van Overwatch 2 leek zo dichtbij, met allerlei beta tests waar professionele Overwatch spelers aan mee konden doen. Toch zal het spel voorlopig nog niet uitkomen, dat laat de uitgever en ontwikkelaar weten aan haar aandeelhouders. Datzelfde geldt voor Diablo 4. Volgens Activision Blizzard is het uitstellen van de games noodzakelijk, om alles uit de titels te kunnen krijgen. Het was al aangekondigd dat beide games niet in 2021 uit zouden komen. De uitgever laat weten dat de games mogelijk pas in 2023 zullen verschijnen.
Overwatch is de afgelopen twee jaar gegroeid in het aantal spelers, en ging van 50 miljoen spelers in 2019 naar 60 miljoen in 2021. Alhoewel er meer spelers bijkomen, is een groot gedeelt van de community het ermee eens dat een nieuwe grote update noodzakelijk is. Overwatch is de laatste tijd namelijk niet echt in het nieuws, omdat er nauwelijks tot geen updates meer uitkomen. Het enige waar Overwatch spelers naar uit kunnen kijken is Overwatch 2, maar die is nu dus nog langer uitgesteld. De gameplay van de tweede versie van Overwatch is overigens niet bepaald goed ontvangen door een groot deel van de Overwatch community. Sommige Heroes zijn te sterk geworden, terwijl anderen juist de grond in generfd zijn.

Uitstel voor Diablo 4 komt niet als verrassing

Voor liefhebbers van de Diablo-franchise zal vertraging voor het nieuwe deel niet geheel als een verrassing komen. De ontwikkeling van de game gaat namelijk niet bepaald van een leien dakje. Eerder dit jaar is namelijk Luis Barriga, de regisseur van de game, ontslagen na het schandaal bij Activision Blizzard. De uitgever heeft een nieuw persoon gevonden om het project te leiden, maar het zal ongetwijfel nog even duren voordat alles weer op de rails staat.

Populair Nieuws