FIFA 23 is de meest populaire FIFA game aller tijden

News
woensdag, 10 mei 2023 om 17:00
mbappe lores wm 16x9f1658326285
De FIFA-reeks doet het al jaren extreem goed, maar er is nu een nieuwe koning. EA heeft namelijk bekendgemaakt dat FIFA 23 de meest populaire game aller tijden in de reeks is.
Spelers van de FIFA games hebben vaak iets op te merken aan de games. Zo was onze Roland bijvoorbeeld ook niet zo positief over FIFA 23 en beoordeelde hij de meest recente footie met een 6,5 in zijn review. Ondanks de kritiek blijven de voetbalgames alleen elk jaar weer als warme broodjes over de toonbank vliegen.
Dat blijkt nu helemaal uit nieuwe cijfers die EA bekend heeft gemaakt. De uitgever heeft in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een nettowinst geboekt van maar liefst 1,95 miljard dollar. Dat meldt IGN. Een groot gedeelte daarvan komt op het conto van FIFA 23. Volgens EA is het de meest succesvolle game in de reeks ooit door FIFA 22 voorbij te gaan. Ten opzichte van vorig jaar is de winst op het gebied van FIFA gegroeid met maar liefst 31 procent.

De laatste FIFA game ooit

Door het record zal FIFA 23 de geschiedenisboeken ingaan als de meest populaire FIFA game tot het einde der tijden. Vanaf dit jaar zullen er namelijk geen nieuwe games meer in de franchise uitkomen. Dat betekent alleen niet dat EA helemaal stopt met het maken van voetbalgames.
Door een conflict met de FIFA heeft EA namelijk besloten om niet meer te betalen voor de naam. In plaats daarvan zullen de games voortaan EA Sports FC heten. Veel andere belangrijke rechten, zoals voor onder andere de Champions League, blijft EA wel in handen houden.