Xbox heeft nog aankondigingen vóór grote showcase

News
woensdag, 01 maart 2023 om 11:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Vergeleken met Sony en Nintendo is Microsoft dit jaar vrij duidelijk geweest over wanneer spelers grote showcases kunnen verwachten. Die van januari werd ruim van tevoren aangekondigd en er is er ook één aangekondigd voor rond de tijd van E3. Maar ook voor die tijd heeft Xbox de nodige aankondigingen.
Microsoft heeft momenteel twee grote presentaties op de planning. Eén rondom Starfield en één rond de tijd van E3 (al lijkt het erop dat Microsoft niet op E3 zelf aanwezig zal zijn). Maar moeten fans wachten tot de zomer om weer wat te horen over nieuwe Xbox games?
Op die vraag geeft Phil Spencer antwoord in een nieuw Xbox On interview. Volgens de Xbox-baas ligt de focus erg op de grote showcase, maar staan er in de tussentijd ook nog onthullingen op de planning. Spencer vergelijkt het met de release van GoldenEye 007 aan het einde van januari.
Die vergelijking doet vermoeden dat er geen enorme aankondigingen komen, maar ook zeker niet niets. Spencer geeft aan dat er games beschikbaar worden via verschillende diensten en dat ook Game Pass natuurlijk verder blijft groeien. Maar uiteindelijk ligt de grote focus op de nieuwe showcase.

Welke Xbox games komen dit jaar uit?

Tijdens de grote showcase kunnen we mogelijk wat nieuwe titels verwachten, maar Spencer noemt ook nog wat games waarvan we al weten dat ze eraan komen. Redfall, Minecraft Legends, Starfield en Forza Motorsport worden bij naam genoemd. Een aantal daarvan komt als het goed is al voor de showcase uit, dus dat biedt al wat mogelijkheden voor aankondigingen voor de zomer.