Netflix krijgt officieel een goedkoper abonnement

News
zondag, 26 juni 2022 om 12:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Goed nieuws als je vindt dat een standaard Netflix abonnement te duur is. De streamingdienst gaat namelijk een goedkoper abonnement lanceren. Je moet alleen wel genoegen nemen met advertenties.
Netflix zat zelf al een tijdje met het idee te spelen, maar de streamingdienst heeft nu officieel aangegeven dat er een goedkoper abonnement aan zit te komen. Om wel genoeg te blijven verdienen, zal dat abonnement te maken krijgen met reclames.
Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je één van de huidige abonnementen gebruikt en geen reclames wil zien. Het blijft een vrije keuze. Dat heeft Ted Sarandos, de co-CEO van Netflix, laten weten tijdens het Cannes Lions Advertising Festival, zo meldt The Hollywood Reporter.

Slechte tijden voor Netflix

De reden dat Netflix nu ineens op de proppen komt met een goedkoper abonnement, is omdat de streamingdienst kijkers verliest. Voor de eerste keer in tien jaar tijd is het totale aantal abonnees gedaald, zo blijkt uit de laatste kwartaalcijfers.
Eén van de redenen dat Netflix het moeilijk heeft, komt door de moordende concurrentie in streamingland. Naast Disney+ en Amazon Prime Video, zijn er recent ook nog namen als HBO Max bijgekomen. Die diensten doen goede zaken, mede door de lagere prijs ten opzichte van Netflix. Als de koning der streamingdiensten dus aan de top wil blijven, dan moet er iets veranderen.

Populair Nieuws