Alone in the Dark reboot release bekend, demo nu te spelen

  Silent Hill is niet de enige klassieke survival horror game die dit jaar terugkeert. De releasedatum van de Alone in the Dark reboot is aangekondigd en je kan nu direct de demo uitproberen.

  Alone in the Dark is een franchise die al in 1992 is begonnen en werd gezien als de eerste 3D survival horror game. We hebben alleen al jarenlang geen nieuwe game meer gezien in de reeks. Voor het laatst kwam namelijk Alone in the Dark; Illumination uit in 2015 en dat was een co-op game voor vier spelers. De laatste ‘echte’ Alone in the Dark stamt alweer uit 2008.

  Maar later dit jaar kunnen fans van de reeks eindelijk weer aan de slag met een nieuw deel. THQ Nordic, dat de rechten van de franchise heeft overgenomen van Atari, heeft namelijk bekendgemaakt dat de Alone in the Dark reboot verschijnt op 25 oktober voor de PlayStation 5, Xbox Series X en PC.

  Naast de releasedatum heeft de uitgever ook nog iets anders aangekondigd. Er is namelijk ook een demo van de game, die nu meteen te downloaden is. De demo is een proloog op de game en moet spelers een voorproefje geven wat de echte game te bieden heeft, zonder iets van het verhaal te spoilen.

  Twee protagonisten in Alone in the Dark

  In de reboot van Alone in the Dark kunnen spelers kiezen tussen twee personages om mee te spelen: Edward Carnby en Emily Hartwood, die respectievelijk gespeeld worden door David Harbour en Jodie Comer. Spelers kunnen dus vrij kiezen, maar de personages bieden volgens THQ Nordic ‘een andere blik op hetzelfde verhaal’.

  De Alone in the Dark reboot speelt zich opnieuw af in de haunted mansion van Derceto, net zoals het origineel. Volgens de uitgever is de game ‘een liefdesbrief aan de cult classic horrorgame uit de jaren 90’.

  Alone in the Dark

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2023

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.