Disney+ test GroupWatch feature voor het samen kijken van streams

News
maandag, 14 september 2020 om 8:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1571382571
Disney+ is bezig een nieuwe feature toe te voegen. Sinds kort melden Reddit-gebruikers dat ze gebruik kunnen maken van ‘GroupWatch’. Deze functie maakt het mogelijk om met meerdere Disney+ gebruikers tegelijk dezelfde titel te kijken.
Volgens The Verge wordt GroupWatch op dit moment getest in Canada. Sommige Disney+ gebruikers kunnen daar nu met vrienden samen kijken en zorgen dat de stream precies gelijk loopt. GroupWatch zou dit najaar al in andere landen uitgerold moeten worden.

GroupWatch kent enkele beperkingen

Hoewel abonnees die nu al gebruik kunnen maken van GroupWatch en dat op de meeste apparaten kunnen doen kent de functie ook beperkingen. Zo moeten alle deelnemers een eigen Disney+ account hebben en moet elke individuele deelnemer toegang hebben tot de specifieke film of serie die in die sessie gekeken wordt. Films en series kijken die in jouw regio niet beschikbaar zijn zit er op deze manier dus niet in. Ook content waarvoor extra betaald moet worden, zoals Mulan, moet door iedere gebruiker apart aangeschaft zijn om samen te kijken.

Disney+ niet de eerste die samen kijken mogelijk maakt

Hoewel GroupWatch nieuw is voor Disney+ zijn er al andere streamingdiensten waarop hetzelfde mogelijk is. Zowel Hulu als Amazon Prime Video kennen al Watch Parties. Voor beiden geldt helaas dat de functie buiten de VS niet beschikbaar is (in het geval van Hulu omdat de dienst zelf nog niet internationaal is). Voor Netflix is er een browser-extensie die het mogelijk maakt om met je vrienden samen te kijken, maar dit is geen officiële functie van Netflix.
Er zijn plannen om GroupWatch wereldwijd beschikbaar te maken, maar concrete datum waarop het in Nederland beschikbaar wordt is op dit moment niet bekend.