Netflixen met je vrienden: Netflix Party

  Mag je door het coronavirus niet bij je vrienden op bezoek? Met Netflix Party kan je tóch gezellig samen Netflixen.

  Nu we allemaal verplicht veel tijd thuis door moeten brengen kijken we veel meer series en films op Netflix. Maar het is natuurlijk veel gezelliger om dat samen met je vrienden te doen. Fysiek even bij elkaar op bezoek gaan is er nu even niet bij, maar gelukkig zijn er ook andere oplossingen. Zo kan je natuurlijk videobellen en WhatsAppen, maar wat nou als je tóch samen wil Netflixen? Dat kan, met een Chrome extensie met de naam Netflix Party.

  Samen apart Netflixen

  Netflix Party is geen officiële uitgave van Netflix, maar een gratis extensie op Google Chrome. De makers zijn anoniem, maar kunnen gesteund worden via Patreon. De extensie werkt vrij eenvoudig.

  Als eerste open je Google Chrome, en installeert de extensie. de link naar de extensie is hier te vinden. Vervolgens surf je naar de Netflix pagina zoals je altijd doet, en start de film of serie die je samen wil kijken. Nu zie je rechts naast de adresbalk een rode knop met "NP" erop. Druk op deze knop, en kies "Start Party". Vervolgens stuur je de link uit de adresbalk door naar je vrienden.

  Zodra je vrienden de link hebben ontvangen, plakken zij de link weer in Google Chrome. Zodra ook zij op de Netflix pagina aangekomen zijn drukken ze ook op de NP knop. De film wordt gesynchroniseerd en jullie kunnen samen kijken.

  Niet alleen samen kijken

  Zodra de film of serie gestart is kan je naast samen kijken ook chatten. Daarvoor zie je rechts naast de stream een chat-scherm, wat we natuurlijk goed kennen van YouTube, Mixer en andere stremmingsdiensten.

  Helaas is de extensie voorlopig alleen voor Google Chrome beschikbaar. Onbekend is of er ook versies voor andere browsers gaan komen. Toch is het mooi dat we ook in deze barre tijden toch gezellig samen dingen kunnen ondernemen.

  En jij? Hoe houden jij en je vrienden contact in deze coronatijden?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.