Disney wil Netflix concurrent Hulu internationaal uitbrengen

News
vrijdag, 07 februari 2020 om 9:07
huluf1594737573
Het kan zomaar zijn dat Netflix er komend jaar weer een concurrent bij krijgt. Hulu wordt namelijk mogelijk volgend jaar internationaal gelanceerd. Dat meldde Disney directeur Bob Iger tijdens de kwartaalpresentatie van het bedrijf.
Disney heeft nog maar net haar streamingdienst Disney + uitgebracht, maar mikt er nu op om Hulu naar de internationale markt te brengen. Tijdens de kwartaalpresentatie vertelde Bob Iger dat de planning om dit te doen staat voor 2021, dat meldt CNET. Momenteel is de streamingdienst, die als Netflix concurrent wordt gezien, alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar.
Hulu bevat voornamelijk series en film van Amerikaanse televisiezenders. Daarnaast is er een aantal eigen producties te streamen zoals Marvel's Runaways en Into the Dark.

Focus eerst op Disney +

De internationale uitrol van Hulu wordt al langer binnen Disney besproken, maar voor nu ligt de focus op de uitrol van Disney +. Die streamingdienst zal binnenkort ook in andere Europese landen worden gelanceerd.
Welk land straks als eerste aan de slag mag met Hulu, is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is niet gemeld of er internationaal nog een proefperiode zal komen voor de dienst echt live gaat. Dit gebeurde wel bij Disney+, waarbij Nederland het proefkonijn was.

Populair Nieuws