Disney+ serie Moon Knight staat los van de rest van de MCU

News
maandag, 14 maart 2022 om 11:00
moon knightf1577118794
Na Wandavision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en Hawkeye kunnen we binnenkort weer van een nieuwe Marvel-serie genieten op Disney+, namelijk Moon Knight. Uitvoerend producent Grant Curtis laat weten dat de serie niet afhankelijk is van het plot van MCU’s Phase 4. Dit meldt ComicBook.
Marvel Studios en Disney+ brengen zoveel content uit, dat het soms lastig kan zijn om alles bij te houden. Als je achterloopt, maar wel nieuwsgierig bent naar Moon Knight, is er nu goed nieuws. Producent Grant Curtis legt aan ComicBook uit dat de serie zijn personage op een manier opbouwt die doet denken aan hoe de MCU zijn eerste superhelden introduceerde: helemaal los en op zichzelf staand, zonder overdreven te vertrouwen op de andere projecten in de franchise.

‘’Er is geen verbinding met de huidige MCU. Hij is volledig nieuw en gaat op een gloednieuw avontuur. We denken echt dat fans er enorm van gaan genieten.’’

- Grant Curtis
Dit betekent dus dat je niet als een malle alle films en series die je nog niet gezien hebt hoeft te kijken voor de serie op 30 maart op Disney+ uitkomt.

Waar gaat Moon Knight over?

Moon Knight volgt Marc Spector (Oscar Isaac), oftewel Moon Knight, een huurling met dissociatieve identiteitsstoornis. Deze stoornis zorgt ervoor dat hij verschillende identiteiten ontwikkelt, waaronder die van Steven Grant, die een mysterie rond de Egyptische goden onderzoekt. Wanneer Spector overlijdt na een heftig gevecht, biedt de maangod Khonsu hem een deal aan: als hij zijn lichaam aan de god geeft, wekt Khonsu hem weer tot leven. Spector accepteert de deal en wordt de superheld Moon Knight.