'Disney schrapt nu al compleet het Metaverse-plan'

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 17:30
pexels artem podrez 7773749f1661245948
Vorig jaar kondigde Disney aan bezig te zijn met een eigen Metaverse, voor de ‘volgende generatie’ aan storytelling. Naar verluidt schrapt de mediagigant nu al compleet de plannen.
Sinds Facebook in 2021 het idee voor een Metaverse aankondigde - en niet veel later de naam van het bedrijf veranderde naar Meta - hebben meer bedrijven interesse getoond in het idee. Zo hebben Epic en LEGO de handen ineengeslagen om een Metaverse voor kinderen te maken, werkt Bandai Namco aan een Metaverse voor haar games en heeft ook Disney vorig jaar plannen aangekondigd.
The Wall Street Journal meldt nu alleen dat Disney het Metaverse-plan compleet heeft geschrapt. Het team van vijftig medewerkers zou naar verluidt allemaal zijn ontslagen. Het schrappen van de divisie zou de eerste stap zijn van Disney om in totaal 7000 werknemers te ontslaan. Disney zou daarmee 5,5 miljard dollar besparen.
Geruchten over de ontslagrondes doken op, nadat Bob Iger weer CEO van het bedrijf is geworden na Bob Chapek. Iger was al CEO van de mediagigant voor Chapek.

Nieuwe manier van verhalen vertellen

Bob Chapek was juist erg enthousiast over de Metaverse. De toenmalige CEO stelde Mike White aan om het project bij Disney te leiden. De topman was ervan overtuigd dat de Metaverse de ‘volgende generatie van storytelling’ zou betekenen, waarbij de bestaande IP’s van Disney goed gebruikt konden worden.
Volgens The Wall Street Journal zou White niet onder de ontslagen medewerkers vallen. Hij werkt al meer dan tien jaar bij Disney en was voorheen werkzaam bij de game-divisie van Disney. Er is nog geen officiële reactie van Disney op de berichtgeving.