Bandai Namco werkt aan eigen metaverse voor haar games

News
woensdag, 09 februari 2022 om 8:30
2021 11 15 elden ring pf1636896442
Bandai Namco heeft aan hun aandeelhouders laten weten bezig te zijn met een nieuw groot project. Het project kost klauwen met geld en zou gefocust zijn op het samenbrengen van spelers en franchises in een nieuwe wereld, namelijk Bandai Namco's eigen metaverse..
De wereld om ons heen verandert met de dag, overal verschijnen NFT’s en nieuwe ontwikkelingen en ook de game-industrie blijft niet achter. Bandai Namco is de volgende die een nieuwe weg inslaat. De bekende videogame uitgever heeft namelijk een plan gedeeld om een nieuw metaverse te maken. Bandai Namco liet dit weten aan hun aandeelhouders tijdens de bekendmaking van hun kwartaalcijfers.
De bekende videogame uitgever noemt het haar 'IP Axis Strategy'. Ze willen via een metaverse hun verschillende franchises samenbrengen en spelers samen laten komen. Door dit in een metaverse gebaseerd op haar IP's te doen, zullen de IP’s hopelijk in waarde stijgen en de franchises wereldwijd meer populariteit en aandacht krijgen.

Flinke investering voor de metaverse

Er zou door Bandai Namco ongeveer zo’n 15 miljard yen zijn uitgegeven aan het project, omgerekend ongeveer 114 miljoen euro. Hoewel er nog geen verdere details zijn gegeven over het project is er wel al een beeld bij te schetsen. Metaverses zijn vaak online werelden en Bandai Namco heeft al aangegeven te willen inspelen op het sociale aspect van de metaverse.
Hoewel we nog niet zeker weten welke franchisen Bandai Namco zal willen meenemen zijn dit een heeft de videogameuitgever door de jaren heen aan wat grote games mogen werken. Een aantal van deze grote games zijn Dragon Ball Z, Pac-Man, Dark Souls en natuurlijk het aankomende Elden Ring.
Bandai Namco zou met de metaverse twee compleet verschillende kanten kunnen opgaan. Zo zouden de franchises zoals Pac-Man en Dragon Ball een gezellige en luchtige sfeer kunnen creëren in een online platform. Met franchises zoals Dark Souls, Little Nightmares en The Dark Pictures kan er aan de andere kant ook een horror-achtige omgeving worden gebouwd waar spelers online de favoriete momenten van deze games ervaren.