Dit is wanneer de nieuwe Assassin's Creed moet verschijnen

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 11:30
assassins creed codename redf1662967016
Ubisoft heeft duidelijkheid verschaft over de releases voor de komende twaalf maanden. Daardoor weten we nu wanneer de nieuwe Assassin’s Creed ongeveer moet verschijnen.
Het is ondertussen alweer ruim drie jaar geleden dat de laatste Assassin’s Creed uitkwam. Assassin’s Creed Valhalla is namelijk gelanceerd in november 2020. Sindsdien heeft Ubisoft meerdere uitbreidingen voor de game uitgebracht, maar bij velen hunkert wel de honger naar een nieuw deel in de populaire franchise.
Die honger kan mogelijk al dit jaar gestild worden. Ubisoft heeft namelijk de verwachte financiële resultaten voor het komende fiscale jaar gedeeld en daarin ook uitgestippeld wat aandeelhouders - en spelers - kunnen verwachten van de uitgever. Dat meldt onder andere IGN.
Uit de planning kunnen we halen dat Assassin’s Creed Codename Red voor het einde van het fiscale jaar van 2025 moet uitkomen, wat een release betekent voor maart 2025. Maar het is goed mogelijk dat de game ook al eerder komt. De laatste geruchten suggereren een lancering rond oktober of november 2024, een periode waarin vaak Assassin’s Creed games worden uitgebracht.

Tijdreis naar Japan

In Assassin’s Creed Codename Red gaat de franchise van Ubisoft eindelijk naar Feodaal Japan, een periode waar fans al sinds het eerste deel om vragen. Naar verluidt kunnen spelers in de schoenen stappen van twee verschillende personages, een vrouwelijke shinobi en een mannelijke samoerai. Je zou daarnaast ook voor het eerst in de franchise spelen met een assassin die echt heeft bestaan.