Black Panther krijgt een eigen animatieserie op Disney+

News
dinsdag, 12 december 2023 om 14:30
black pantherf1625042263
De wereld van Black Panther en Wakanda wordt flink uitgebreid op Disney+. De superheld krijgt namelijk een eigen animatieserie op de streamingdienst, maar de show focust zich niet op één Black Panther.
Sinds de verschijning van Black Panther in Captain America: Civil War is het personage een enorm populaire superheld in de MCU. Maar toen Chadwick Boseman plotseling overleed in 2020 stond Disney voor een groot vraagstuk. Wordt de superheld ten ruste gelegd of neemt iemand anders de rol over? Uiteindelijk is gekozen om Shuri (gespeeld door Letitia Wright), de zus van T’Challa, de mantel over te laten nemen.
Nu komt Black Panther weer terug in de animatieserie Eyes of Wakanda, dat meldt IGN. Daarbij wordt niet de focus gelegd op de superheld die we kunnen uit de MCU, in plaats daarvan maken Marvel en Disney gebruik van het feit dat Black Panther door de jaren heen veel namen heeft gekend. Uit de beschrijving blijkt namelijk dat kijkers de verhalen van verschillende krijgers uit Wakanda zullen volgen in de show.

“Gedurende de hele geschiedenis van Wakanda hebben dappere krijgers de opdracht gekregen om de wereld rond te reizen om gevaarlijke vibranium artefacten terug te halen. Dit is hun verhaal.”

Meer animatieseries van de MCU

Wanneer Eyes of Wakanda precies moet verschijnen is nog niet bekend. Naast de nieuwe serie is Disney+ ook bezig met een aantal andere projecten. Eyes of Wakanda werd namelijk aangekondigd tijdens een screening van het tweede seizoen van Marvel’s What If…?, die op 22 december komt naar de streamingdienst. Ook komt er een animatieserie over de X-Men genaamd X-Men ‘97.

Populair Nieuws