Disney+ heeft nu al 100 miljoen abonnees mijlpaal bereikt

News
woensdag, 10 maart 2021 om 10:30
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Ondanks dat Disney haar nieuwe films niet naar de bioscopen kan brengen en de pretparken dicht moeten blijven, is er wel één branche die het erg goed doet: streaming. Disney+ heeft nu namelijk al de mijlpaal van maar liefst 100 miljoen abonnees bereikt!
De streamingdienst van Disney is al vaste koek voor veel gebruikers, maar heel oud is Disney+ nog niet. De dienst werd namelijk pas officieel geïntroduceerd in november 2019 - al konden we in Nederland er al in september mee aan de slag - en is daarmee pas 16 maanden jong. Het begin verliep bovendien ook niet bepaald soepel, met maar heel weinig nieuwe content. Daar heeft Disney de laatste tijd hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.
Het aantal abonnees van Disney+ spreekt namelijk voor zich. In een persbericht heeft het mediabedrijf nu namelijk bekendgemaakt dat de streamingdienst de enorme mijlpaal van 100 miljoen abonnees heeft bereikt, verdeeld over 59 landen. De CEO van Disney, Bob Chapek, zegt dat het succes des te meer reden is om nog meer in te zetten op streaming.

Nieuwe series en Star op Disney+

De grote groei van het aantal abonnees op de streamingdienst heeft ongetwijfeld te maken met de toevoer van nieuwe content de laatste tijd. Zo is het tweede seizoen van The Mandalorian enorm populair, maar ook de nieuwe Marvel serie WandaVision. Daarnaast heeft Disney vorige maand de nieuwe pilaar Star toegevoegd om meer volwassen content naar Disney+ te brengen en zijn er meerdere nieuwe Marvel series en films op komst.

Populair Nieuws