'iPhones krijgen in 2023 een periscopische telefotolens'

News
woensdag, 10 maart 2021 om 11:00
iphone 11 pro reviewf1570014774
De iPhone 13 bestaat officieel nog niet eens, maar toch zijn er al details gelekt van de iPhone die pas over twee jaar op de markt komt. Tenminste, zo meldt analist Ming-Chi Kuo (via Macrumors). In 2023 gaat Apple een periscopische telefotolens gebruiken voor haar nieuwe iPhones.
Kuo treedt niet in detail, maar bronnen van Macrumors melden ook dat Apple al een tijdje werkt aan een periscopische telefotolens. Dit betekent dat het techbedrijf met haar toekomstige telefoons een flinke kwaliteitssprong kan maken als het de camera betreft. Vooral de optische zoom gaat hierdoor flinke sprongen maken.
In eerste instantie werd gedacht dat de nieuwe lens al bij de 2022-modellen van de iPhones hun intrede zouden maken. Inmiddels gelooft de analist dat dit een jaartje later wordt. Daarmee zou het goed mogelijk kunnen zijn dat Apple een beetje achterloopt op de concurrentie. Verschillende fabrikanten maken immers al gebruik van periscopische lenzen in hun camera's. Zo heeft de Huawei P30 Pro zo'n lens waardoor een 5x optische zoom mogelijk is.
iphone12proreview 3f1603364666

Nieuwe iPhone geruchten kort na iPhone 13 lekken

De nieuwe camerageruchten rondom de iPhones voor 2023 komen slechts een week nadat er informatie over de iPhone 13 lekte. Het betreft de mogelijke release van de nieuwe smartphone van Apple. Deze zou mogelijk bewust uitgesteld worden omdat Apple profijt haalde uit het uitstel van de iPhone 12 vorig jaar. Dat was natuurlijk wegens het coronavirus, maar mogelijk wordt het trucje dit jaar bewust herhaald. Uiteindelijk moeten we wachten tot Apple zelf officieel woord geeft.