Disney+ en HBO Max komen met onverwachte samenwerking

News
vrijdag, 10 mei 2024 om 15:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max gaat deze zomer op de schop. Er komen nieuwe abonnementen en je kunt meer content van Discovery verwachten. Het blijkt nu dat er nog meer staat te gebeuren, al is het niet duidelijk of dat ook in Nederland geldt.
Het komt nog wel eens voor dat je twee streamingdiensten met één abonnement kan krijgen. Als een bedrijf bijvoorbeeld meerdere diensten heeft, is er vaak een bundel. Maar een samenwerking tussen diensten van verschillende bedrijven zie je eigenlijk bijna nooit: F1 TV Pro via Viaplay is een grote uitzondering.
Toch is zo'n bundel precies wat Disney en Warner Bros. nu van plan zijn. Vanaf deze zomer kunnen klanten in de Verenigde Staten zich in één klap abonneren op Disney+, Hulu en Max. De eerste twee worden daar al vaker gebundeld, aangezien het allbei Disney-diensten zijn, maar HBO Max is van Warner Bros. Discovery.
Een prijs is nog niet bekend en ook de datum waarop het aanbod beschikbaar wordt is niet aangekondigd. Klanten die interesse hebben, kunnen de bundel krijgen op de website van elk van de drie diensten. De bundel is er in twee varianten: één met en één zonder advertenties.

Komt deze streamingbundel ook naar Nederland?

Wat betreft landen waarin deze bundel beschikbaar is, hebben Disney en Warner Bros. Discovery het voorlopig alleen over de VS. Het is dan ook nog de vraag of de bundel ook in andere landen beschikbaar wordt gemaakt. Het gebeurt vaker dat een aanbod eerst in de VS lanceert en pas later stapsgewijs wordt uitgebreid naar andere landen, maar het kan ook gebeuren dat een deal of bundel nooit de VS verlaat.
Als de deal ooit naar Nederland komt, zou hij wel een iets andere vorm aannemen. Hulu bestaat namelijk niet in ons land, dus de bundel zou hier maar twee diensten bevatten. Veel van de content op Hulu is hier alleen te vinden op Disney+, dus je zou niet daadwerkelijk heel veel content missen.

Populair Nieuws