AI is de weg naar de “heilige graal”, volgens EA

News
vrijdag, 10 mei 2024 om 14:00
ea sports fc 24 haalandf1689331167
AI wordt op steeds meer plekken gebruikt, maar neemt vaak nog controverse met zich mee. Zo zijn veel mensen bang dat hun baan gaat verdwijnen als er AI voor gebruikt wordt. Maar volgens EA kijken game-ontwikkelaars er juist erg naar uit om meer met AI te werken.
Kunstmatige intelligentie wordt al door veel ontwikkelaars gebruikt bij het maken van een game. Ook EA is AI al aan het omarmen. Tijdens de laatste investeerders bijeenkomst van het bedrijf liet CEO Andrew Wilson weten dat de nieuwe generatieve AI van de laatste jaren een mooie aanvulling is op de algemenere AI waar het bedrijf al jaren mee werkt (via VGC).
Wilson gebruikt EA Sports FC 24 als voorbeeld: het team achter die game kan dankzij generatieve AI in zes weken een stadion maken, terwijl dat eerder zes maanden kostte. Ook kunnen de voetballers in de game veel unieker overkomen. FIFA 23 had 36 unieke animaties voor rennende spelers, maar door AI was dat aantal in EA Sports FC 24 gestegen naar 1200.
AI moet wat Wilson betreft dan ook veel vaker toegepast worden. Naar schatting kan de helft van alle processen binnen het bedrijf positief beïnvloed worden door AI. In de komende drie jaar zal het game-ontwikkeling vooral efficiënter maken en na 3 tot 5 jaar moet kunstmatige intelligentie het mogelijk maken om grotere, meer meeslepende werelden te maken.
Na meer dan vijf jaar is het volgens Wilson mogelijk dat ook de community met behulp van AI aan de slag kan gaan met het maken van games. Dat kan dan leiden tot meer unieke ervaringen. De tijdlijn voor deze ontwikkelingen kan bovendien korter uitvallen, omdat EA enorme hoeveelheden data heeft om AI mee te trainen.

EA-ontwikkelaars “hongerig” voor AI

Volgens Wilson is het ook niet zo dat ontwikkelaars niet op AI zitten te wachten. Juist omdat kunstmatige intelligentie ontwikkeling kan versnellen zijn veel ontwikkelaars hongerig om er mee te werken. Sneller grotere en innovatieve games maken zou een “heilige graal” zijn die AI binnen handbereik brengt.