James Cameron is 'erg blij' met Avatar game van Ubisoft

News
vrijdag, 16 september 2022 om 14:30
2021 06 14 avatar 1f1680607861
Er wordt niet alleen gewerkt aan meerdere Avatar films, Ubisoft en Massive Entertainment maken namelijk ook de game Avatar Frontiers of Pandora. Regisseur James Cameron wordt naar eigen zeggen erg blij van het project.
Het is alweer dertien jaar geleden dat de eerste Avatar film uitkwam, maar de franchise wordt nu weer helemaal nieuw leven ingeblazen. Aan het einde van 2022 verschijnt namelijk Avatar The Way of Water. Vervolgens zullen er in de komende jaren ook nog eens drie extra sequels komen.
Gamers kunnen binnenkort ook weer genieten van de franchise. Ubisoft kwam in 2009 namelijk al met James Cameron’s Avatar: The Game, maar nu is ook Avatar Frontiers of Pandora in de maak bij Massive Entertainment - de studio achter onder andere Tom Clancy’s The Division.
Regisseur James Cameron houdt in de gaten wat er allemaal met zijn wereld wordt gebeurt en wordt momenteel erg blij van Avatar Frontiers of Pandora. Dat laat hij weten in gesprek met IGN.

“We zijn erg blij met wat Ubisoft doet met de game. Ik vertel ze niet wat ze moeten doen - zij kennen hun wereld, hun zaken, hun markt. We houden wel scherp in de gaten dat ze niet iets doen dat niet canon is voor de Na’vi cultuur en wat de RDA aan het doen is op Pandora.”

Eén groot Avatar universum

James Cameron wil van zijn kindje een nog groter universum maken dat het momenteel is. Daar past de game volgens de regisseur perfect bij, maar Cameron wil de reeks ook uitbreiden in de echte wereld. Zo is er nu World of Pandora in Florida, maar de maker hint ook naar mogelijkheden in andere pretparken van Disney.