‘Disney-baas moet grote game-maker overnemen’

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 10:00
star wars jedi survivorf1675242003
Disney is niet vies van een overname. Toen Bob Iger voor het eerst CEO was, kocht het bedrijf Pixar, Marvel, Lucasfilm en 21st Century Fox. Iger is nu terug en krijgt naar verluidt het advies om een gaming-gigant als EA over te nemen.
Disney heeft aardig wat franchises in handen waar games van gemaakt kunnen worden. Dat gebeurt ook zeker, maar Disney maakt de games niet zelf. Maar volgens Bloomberg vindt een deel van de Disney-top dat het bedrijf zelf in staat moet zijn om een game te maken.
Om dat te bereiken zou CEO Bob Iger worden aangespoord om een grote ontwikkelaar over te nemen. EA wordt bij naam genoemd, mogelijk omdat Disney daar al een werkrelatie mee heeft. EA is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de meeste recente Star Wars-games en heeft games in ontwikkeling met Iron Man en Black Panther in de hoofdrol.

Gaat Disney EA overnemen?

Naar verluidt is Bob Iger niet bijzonder enthousiast over de mogelijkheid om een game-bedrijf over te nemen. Aan de andere kant is hij ook niet fel tegen. Zelfs als hij uiteindelijk wel wil, is het niet gezegd dat EA openstaat voor een overname.
Er gingen vorig jaar berichten rond dat EA op zoek zou zijn naar een koper, waarbij Disney een optie was. Maar EA-CEO Andrew Wilson liet later in een kwartaalbespreking weten dat de positie van zijn bedrijf bijzonder sterk was. Daardoor lijkt het alsof EA momenteel niet bijzonder veel interesse heeft in een overname en Disney ergens anders moet zoeken als het op korte termijn een ontwikkelaar wil kopen.