Vriendin Max Verstappen 'onvoorstelbaar trots' op haar wereldkampioen

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 10:30
kelly piquet max verstappenf1697012194
Afgelopen weekend heeft Max Verstappen zijn derde wereldtitel op rij gewonnen. Vriendin Kelly Piquet is onvoorstelbaar trots op de Nederlander.
Het zat er al een lange tijd aan te komen en het was dan ook maar de vraag wanneer, maar Max Verstappen is in Qatar gekroond tot drievoudig F1-wereldkampioen. Dat gebeurde niet op zondag, maar al op zaterdag. Toen teamgenoot Sergio Perez in de grindbak belandde, was het voor de Mexicaan in theorie niet meer mogelijk om kampioen te worden dit jaar.
De Nederlander heeft dit seizoen al veel lof ontvangen voor zijn prestaties. Het is duidelijk dat de RB19 een zeer dominante auto is, maar Perez laat zien dat het niet zo eenvoudig is om ermee te winnen - laat staan tien Grands Prix op rij.
Verstappen heeft nu ook van een dierbaar iemand zeer mooie woorden ontvangen, namelijk zijn vriendin Kelly Piquet. Via Instagram liet ze weten hoe trots ze is op haar Verstappen.

“Wat een voorrecht om je niet één, maar drie wereldtitels te zien winnen! Wat je hebt bereikt is echt spectaculair en je blijft ons verbazen. Ik ben onvoorstelbaar trots en hoop dat je van elk moment geniet.”

Twee drievoudig wereldkampioenen

Verstappen hoeft nu ook niet meer onder te doen voor zijn schoonvader. De vader van Kelly Piquet, Nelson Piquet, wist namelijk al eerder drie titels op zijn naam te schrijven - in 1981, 1983 en 1987.
Naast Piquet mag Verstappen zich nu ook naast een aantal andere legendes in de sport scharen. Andere F1-coureurs die drie titels hebben behaald zijn namelijk Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda en Ayrton Senna.