Allereerste Disney-film komt in 4K naar Disney+

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 14:30
disney plus logof1628271403
Disney bestaat al honderd jaar en in die tijd zijn er heel wat films gemaakt. Eén van de belangrijkste films uit de catalogus van het bedrijf krijgt binnenkort een nieuwe versie. Een 4K restauratie van Disneys eerste grote film komt naar Disney+.
Op 16 oktober wordt Disney 100 en dat jubileum wordt al tijden gevierd. Op de dag zelf, wordt het gevierd met een nieuwe uitgave van één van Disneys belangrijkste films: Snow White and the Seven Dwarfs. Een 4K-restauratie van de film is op dat moment te streamen via Disney+ (via Variety).
Het restauratieteam van Disney heeft hiervoor nauw samengewerkt met Walt Disney Animation Studios. De makers van deze restauratie hebben geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de originele kleuren te blijven. De originele negatieven zijn uitvoerig bestudeerd en met de nieuwste technologie is er een restauratie gemaakt die de pracht van het origineel moet nabootsen.
Hoewel Disney al lang animatiefilms maakte voor Snow White and the Seven Dwarfs, waren dat allemaal korte films (waarvan er ook een aantal zijn gerestaureerd voor Disney+). Snow White was de eerste feature-length Disney-film die als hoofdfilm in bioscopen werd vertoond. Het is bovendien de eerste feature-length animatiefilm ooit gemaakt.

Snow White and the Seven Dwarfs ook op 4K blu-ray

Deze restauratie is niet alleen op Disney+ te zien: hij verschijnt ook op 4K blu-ray. Die hebben we helaas nog niet kunnen vinden bij een Nederlandse winkel. Disney slaat ons land vaak over met 4K blu-rays. Op den duur zal het waarschijnlijk niet al te moeilijk zijn om een exemplaar te importeren.