'Discord wordt geen onderdeel van Microsoft'

News
woensdag, 21 april 2021 om 10:00
Geruchten dat Discord in gesprek was met Microsoft gingen al enige tijd rond. Het chatprogramma dat enorm populair is onder de gamers, zou hierdoor mogelijk net als Bethesda onder Microsoft haar vleugel worden genomen. Dat feestje gaat toch niet door, want naar verluidt zal Discord niet worden verkocht aan het Amerikaanse techbedrijf.
Insiders melden aan The Wall Street Journal dat de gesprekken tussen Discord en Microsoft niets hebben opgeleverd en er dus ook geen deal is gesloten. Discord zou ondertussen niet meer overgenomen willen worden door een ander bedrijf en wil op eigen voeten verder. Discord zou vorige maand volgens de geruchten met Microsoft in gesprek zijn gegaan en vervolgens ook nog naar andere bedrijfsmeetings toe zijn gegaan, maar alle resterende afspraken gaan door het besluit van Discord niet meer door.

Opluchting voor Discord-fans

Toen de geruchten begonnen op te borrelen, raakte menig fans al in paniek. Veel gebruikers zagen de dood van Discord al naderen en begonnen op Twitter veel alternatieve chatprogramma’s met elkaar te delen. Veel gebruikers waren de situatie al aan het vergelijken met Skype en hoe deze dienst compleet is ingestort na de overname van Microsoft. De paniek sloeg er dus al vrij snel in en Discord wist door de geruchten gelijk op trending te staan op Twitter.
Nu Discord alle afspraken en plannen heeft afgezegd, kunnen fans ook weer rustig slapen. Discord gaat voorlopig nergens heen en dat blijft hopelijk een lange tijd ook zo. Ondertussen is Discord ook nog bezig met het uitbreiden en maken van een concurrent voor de Clubhouse app.