Discord gaat met Stage Channels de strijd aan met Clubhouse

News
donderdag, 01 april 2021 om 11:00
discord stage channelsf1631523835
Discord gaat met nieuwe Stage Channels concurreren met apps zoals Clubhouse. De nieuwe feature zorgt ervoor dat gebruikers kanalen op kunnen zetten waar maar een beperkt aantal mensen kan praten.
Aps zoals Clubhouse zijn het afgelopen jaar explosief in populariteit gestegen. De app is een mix tussen ouderwetse praatradio en houseparty. Met een uitnodiging kun je een bijeenkomst bijwonen, maar niet praten. Dit maakt de app geschikt voor bijvoorbeeld het houden van presentaties, live-podcasts en TED-talks.
Discord krijgt nu met Stage Channels een soortgelijke feature. De populaire voice-app liet tot nu toe iedereen praten in elk kanaal, wat meestal zorgt voor chaos in grote meetings.
In stage channels kunnen alleen de sprekers en moderators hun microfoon gebruiken, terwijl de overige aanwezigen in het kanaal alleen kunnen luisteren. Als het publiek een vraag willen stellen kunnen ze hier met een knop toestemming voor vragen aan de mods, die ze vervolgens naar het ‘podium brengen.

Discord Stage Channels en andere apps concurreren met Clubhouse

Stage Channels kunnen binnen een bestaande server aangemaakt worden, en verschijnen automatisch bovenaan de lijst met kanalen op deze server. Dit maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld presentaties of AMA’s op te zetten en te zorgen dat deze gevonden worden door gebruikers.
Discord is met deze nieuwe features Clubhouse een stap voor. Clubhouse heeft namelijk nog steeds geen app voor Android; deze wordt deze lente of zomer verwacht. Discord is niet de enige app die Clubhouse wind uit de zeilen probeert te houden; Facebook komt binnenkort met een soortgelijke functie, en Twitter kwam al met Spaces.

Populair Nieuws