Apple lanceert nieuwe iPad Pro met M1 processor en XDR Display

News
woensdag, 21 april 2021 om 9:29
Apple is de laatste tijd bezig om veel van haar producten over te zetten op de M1 processor. Daar is nu een nieuw product bijgekomen, want het Amerikaanse techbedrijf heeft de nieuwe iPad Pro uit de doeken gedaan.
Gisteravond hield Apple een speciaal evenement, waarbij meerdere producten van het techbedrijf zijn aangekondigd. Eén van de grootste aankondigingen is ongetwijfeld de lancering van de nieuwe iPad Pro. Het apparaat volgt bovendien een lijn die Apple al langer heeft ingezet. De iPad Pro bevat namelijk Apple’s eigen M1 processor, die eveneens in de nieuwe MacBook Air en Pro zit.
Een andere verbetering ten opzichte van de vorige iPad is de toevoeging van een 5G-chip, waardoor gebruikers extra snel kunnen internetten op het apparaat. Het is bovendien een feestje voor je ogen, want de 12,9 inch grote iPad Pro heeft een Liquid Retina XDR Display. Dit scherm bevat 10.000 kleine LEDjes, waardoor er een helderheid van 1000 nits en een peak brightness van 1600 nits bereikt kan worden. Ideaal voor professionals die zo natuurgetrouwe kleuren mogelijk nodig hebben. Apple komt ook met een 11 inch versie van de iPad Pro, maar die versie heeft geen XDR Display.

Nieuwe camera voor videocalls

Sinds het begin van de coronacrisis zijn we allemaal veel meer gaan videobellen en een goede camera is dan ook essentieel. Dat is Apple ook opgevallen, want de iPad Pro bevat een nieuwe 12MP Ultra Wide camera met het TrueDepth systeem, dat Centre Stage mogelijk maakt. Deze technologie zorgt ervoor dat de gebruiker in het midden van het scherm blijft, door de brede field of view van de camera en de leermogelijkheden van de M1 processor te gebruiken.
De technologie kan niet alleen één persoon ‘volgen’, maar kan dat ook doen met meerdere personen achter de camera. Daarmee is Centre Stage niet alleen handig voor zakelijke videogesprekken, maar kan het volgens Apple ook perfect gebruikt worden bij videocalls met familieleden of vrienden.
De nieuwe iPad Pro is vanaf 30 april te pre-orderen in de Apple Store in Silver en Space Grey. De 11 inch versie is te bestellen vanaf 899 euro, terwijl de 12,9 inch versie verkocht zal worden vanaf 1219 euro.

Populair Nieuws